Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180705 Pantone X Rite Pantone Live Sun Chemical
Pantone in X-Rite sta skupaj s podjetjem Sun Chemical razvila šest novih barvnih knjižnic za platformo Pantone Live. Namenjene so poenostavitvi upravljanja barv v procesu UV-fleksotiska.
X‑Rite in Pantone sta predstavila 6 novih barvnih knjižnic barvne platforme Pantone Live, ki je eko-sistem barvnih standardov v oblaku. Nastale so v sodelovanju s podjetjem Sun Chemical, namenjene pa so bolj enostavnemu barvnemu upravljanju procesov UV-fleksotiska embalaže in etiket. Z njimi se barvni odtenki lahko natančneje reproducirajo.

Nove barvne knjižnice lahko uporabljajo tudi oblikovalci in proizvajalci potrošniških izdelkov za boljše opredeljevanje, ustvarjanje, vizualizacijo in sporočanje barvnih informacij, ki so na primer pomembne za prepoznavnost na embalaži, etiketah in različnih kartonskih tiskanih izdelkih. Z enotno uporabo novih knjižnic so vsi produkcijski procesi usklajeni in poenostavljeni, saj imajo vsi udeleženi dostop do identičnih uradno veljavnih spektralnih podatkov in barvnih specifikacij sistema Pantone Live.

Po navedbah Pantona nove knjižnice opisujejo več kot 70.000 posebnih barvnih odtenkov za tisk embalažnih aplikacij. Njihov namen je odpraviti pomanjkljivosti v digitalni barvni komunikaciji med skrbniki blagovnih znamk/oblikovalci in njihovimi dobavitelji predvsem v procesu tiska, pakiranja in dodelave.

Nove knjižnice platforme Pantone-Live so del licenc Pantone Live Design in Pantone Live Production:
  • Metalizirani etiketni papirji – UV-fleksotisk
  • Premazane prosojne folije z lakom – UV-fleksotisk
  • Premazane prosojne folije premazane s pokrivno belo barvo – UV-fleksotisk
  • Prosojna folija na prosojni embalažni plastiki – UV-fleksotisk
  • Prosojne folije na belo osnovi podlagi – UV-fleksotisk
  • Recikliran karton z lakiranjem – UV-fleksotisk

Več informacij na www.pantone.com in www.xrite.com.