GMG ColorPlugin 1.3: Napredna barvna pretvorba

20180423 gmg colorplugin
Nova različica vtičnika GMG ColorPlugin 1.3 predvsem zmanjšuje ročno barvno korekcijo pri barvni pretvorbi slik iz RGB-prostora v večbarvni CMYK-prostor z dodatnimi posebnimi barvnimi odtenki.
Proizvajalec programskih barvno upravljanih rešitev GMG je trgu ponudil novo različico barvno upravljalnega vtičnika GMG ColorPlugin 1.3. Namenjen je integraciji z aplikacijo Adobe Photoshop, uporabnikom pa zagotavlja natančno barvno pretvorbo slikovnega gradiva iz RGB-barvnega prostora v večbarvnega namenjenega tisku (Multicolor). Predvsem odpravlja nepotrebno ročno barvno korekcijo, zaradi česar je barvna priprava predlog za tisk avtomatizirana, torej hitrejša in bolj natančna.

Novost je še posebej dobrodošla na področju priprave predlog za tisk embalaže, saj je pogosto potrebno zagotoviti barvno korektne odtise zaščitnih barv blagovnih znamk. Vtičnik deluje na osnovi posebnih barvnih opisov izvlečkov GMG OpenColor, pri čemer je barvna natančnost dosežena s širjenjem barvnega obsega s pomočjo barvne pretvorbe RGB v večbarvno recepturo z največ 7 barvnimi izvlečki.

S funkcijo ChannelExtender lahko slikovno gradivo poljubno prilagajamo različnim tehnikam tiska in tiskovnega materiala, omenjene pogoje za lažjo predstavo lahko tudi simuliramo. Posebna je tudi funkcija ColorBoost, ki slikam doda nasičenost in čistost barv.

MinDot Adjust - odslej tudi za posebne barve
Novost vtičnika je tudi funkcija MinDot Adjust, ki je namenjena upravljanju predlog za fleksotisk, ki omogoča raster tonsko upravljanje tudi posebnih barvnih izvlečkov. Uporabljamo jo lahko tudi na prikritih in zaklenjenih slojih izvlečkov. Funkcija Set-with-curve pri omogoča natančno prilagajanje gradacijske krivulje. 

Več informacij na www.gmgcolor.com.