Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20171208 Fujifilm XMF Workflow Tilia Griffin
Samodejna izdelava razporeditvenih načrtov tudi za področje velikoformatnega tiska.
Podjetje Fujifilm je nadgradilo programski paket rešitev XMF-Workflow-Suite s programskim dodatkom Tilia Griffin. Ta je proizvod kanadskega proizvajalca programskih rešitev Tilia Labs, omogoča pa samodejno izdelavo razporeditvenih načrtov oziroma razporejanje različnih predlog velikoformatnega tiska na polo za njeno najbolj optimalno rabo. Na tak način je zagotovljeno manj odpadka in nižji proizvodni stroški zaradi manjše oziroma optimalne rabe materiala in manj potrebnega časa za realizacijo naročil.

Številni ponudniki storitev velikformatnega tiska predloge še vedno razporejajo ročno, običajno kar v aplikaciji Adobe Illustrator oziroma podobnih vektorskih. Orodje Tilia Griffin opravlja podobno nalogo samodejno, kar prihrani ogromno dragocenega časa, in s poudarkom na optimalni razporeditvi na tiskovno polo za tem bolj optimalno rabo materiala.

Omenjeno orodje je zasnovano na gonilniku Tilia Phoenix Nesting Engine, ki je del nove programske platforme Tilia Labs Aries UI in omogoča samodejno prepoznavanje končnih obrezanih oblik predlog ter vrtenje in optimalno razporejanje na končen želen format izpisa/odtisa. Njegova uporaba je intuitivna, zato ga lahko uporabljamo v povezavi z različnimi sistemi tiska in razreza/izseka. Primerno je tudi za tiste manj vešče na področju razporejanja.

Javnosti je na voljo kot kupljen ali za obdobje zakupljen programski dodatek. Odlikujejo ga še druge funkcije, kot je sledenje tiskovinam s pomočjo črtnih kod. Namen vseh funkcij pa je zagotoviti celostno in v večji meri avtomatizirano rešitev, ki bo tiskarnam predvsem omogočila razširiti proizvodne zmogljivosti.

Več informacij na www.fujifilm.eu.