Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170605 Enfocus PDF Review Module
Nova programska tehnologija je bila prvič predstavljena že na Drupi 2016, nadomešča in avtomatiziran uveljavljeno ročno pregledovanje/potrjevanje s pomočjo elektronske pošte.
Podjetje Enfocus je že na Drupi 2016 prvič predstavilo študijo zanimive programske tehnologije za korekturo, pregledovanje in potrjevanje PDF-predlog za tisk neposredno preko spleta. Na osnovi Pitstop-tehnologije so razvili modul pregledovanja Switch PDF Review, ki naj bi nadomeščal način pregledovanja in potrjevanja s pomočjo elektronske pošte z neposrednim preko spleta. Posledično naj bi bili procesi tudi veliko bolj avtomatizirani.

V Enfocusu trdijo, da za potrjevanje, pregledovanje in komunikacijo v večini podjetij kot sredstvo komunikacije še vedno uporabljajo elektronsko pošto. Problem je, ker pri tem ne moremo nadzirati, s katerimi aplikacijami se PDF-priponke odpirajo in pregledujejo oziroma ali je prikaz teh korekten (prekrivanja, pokrivanja, barvni opisi, transparence …). Po vrhu vsega se PDF-datotekam v prilogi zaradi hitrejšega prenosa velikokrat tudi zmanjša ločljivost, včasih obdelane CMYK-predloge pretvori napačno v RGB-barvni prostor, s čimer je prikaz na zaslonu še manj ustrezen.

Nov pregledovalni modul Switch PDF Review je v bistvu mobilna aplikacija oziroma del delovnega sistema Switch. Zaganja se kot zunanja oziroma oddaljena aplikacija na strežnikih Enfocus. Še vedno je komunikacija zasnovana na elektronski pošti, ki odslej vključuje povezavo na strežnik, kjer se nahaja PDF-predloga za pregled, preverjanje in potrjevanje. Predloge se odprejo v enotni spletni aplikaciji v poljubnem spletnem brskalniku. Aplikacija je aktivna in na volj za uporabo od koderkoli na različnih mobilnih napravah in delovnih postajah z vnosom uporabniškega imena in gesla.

Aplikacija omogoča selekcijo različnih elementov PDF-predloge in uporabo analitičnih orodij, kot je denimo analiza barvnih izvlečkov, denzitete, skupne pokritosti izvlečkov … Skratka orodij modula uveljavljene aplikacije za ročno/samodejno urejanje in analizo PDF-predlog, to je Pitstop Pro Inspector-ja.

Več informacij na www.enfocus.com.