Agfa Graphics: Revolucionarni sistem Arkana

20170602 agfa arkana
Aktualna različica razvijalne enote Arkana.
Podjetje Agfa je na lanskoletni Drupi premierno predstavila revolucionarni in patentiran kaskadni razvijalni sistem Arkana. Tiskarjem odslej privarčuje še več časa in stroškov razvijanja plošč, obdelava je tudi okolju prijaznejša in v praksi sprejemljivejša.

Pametna razvijalna enota je zasnovana na okolijskem konceptu ECO³ podjetja Agfa Graphics in zagotavlja konstantno razvijanje plošč kakovosti z dodano vrednostjo. Za sam proces razvijanja porabi manj kemičnih sredstev in zahteva manj vzdrževanja, kar zagotavlja okolju sprejemljivejše pogoje obdelave plošč. Glede na visoko hitrost obdelave plošč je primerna za zahtevnejša okolja in proizvodnjo teh z uporabo 8-stranskih in VLF-CTP-sistemov osvetljevanja.


Razvijalni sistem Arkana porabi bistveno manj kemičnih sredstev, zato je zasnovan z manjšim rezervoarjem za razvijalec, posledično je manjši tudi rezervoar regeneracijskega sredstva. Zaradi posebnega patentiranega kaskadnega dela gumiranja plošč, posebno spiranje z vodo ni več potrebno, kar zagotavlja tudi do 50 odstotkov manj odpadnih voda v primerjavi s konkurenčnimi razvijalnimi enotami na trgu.

Razvijalna enota Arkana je idealna za obdelavo tiskarskih plošč Energy Elite Eco.

Več informacij na www.agfagraphics.com.