Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170424 One Vision Asura 17.1
Novo različica 17.1 odlikujejo številne izboljšane funkcije, med njimi tudi funkcija optimizacije predlog za tisk s prekrivanjem.
Nemški proizvajalec grafičnih programskih rešitev One Vision je najavil novo različico svojega osrednjega sistema za pripravo/obdelavo PDF-predlog za tisk, Asure. Med pomembnejšimi novostmi je izboljšana funkcija prekrivanja izvlečkov, samodejno prepoznavanje in preverjanje elementov QR- in črtnih kod, inteligentno spajanje in deljenje PDF-dokumentov.

Funkcija prekrivanja (trapping) je posebej dobrodošla v ofsetnem in digitalnem tisku, kjer se papir skozi proces tiska znatneje krči in razteza. Posledično se na odtisih/izpisih lahko pojavijo špranje med izvlečki, kar slabša tiskovno kakovost. Funkcija prekrivanja odpravlja možnost tovrstnega pojava. Na voljo sta dve možnosti uporabe funkcije prekrivanja, v samih izvornih PDF-dokumentih s pomočjo enostavne uporabe vtičnika PlugCOMMERCIAL-PRINTin ali pa v stopnji rastriranja PDF-izvlečkov z enostavno uporabo vtičnika PlugRASTER-HDin. Vse nastavitve so že v naprej definirane, lahko pa te tudi spreminjamo.

Posebna nova funkcija je samodejna prepoznava in preverjanje ustreznosti QR- in črtnih kod. Morebitna neustrezna postavitev in druga nepravilnost je prepoznana pred samim tiskom, kar znatno zmanjša stroške izmeta.

Asura prinaša tudi novosti na področju upravljanja slik, saj omogoča njihovo izvažanje iz PDF-predlog in arhiviranje v formatu JPEG ali TIFF. Omogoča tudi arhiviranje problematičnih PDSF-datotek standarda PDF/A-2b.

Več informacij na www.onevision.com.