Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160622 ADVANTAGE N eSA
Sistem Advantage N-eSA je polavtomatska različica novega CTP-sistema.
Agfa je na letošnji Drupi predstavila novosti serije UV-LED tiskalniških rešitev Anapurna in CTP-sistemov družine Advantage N.

Podjetje Agfa je za področje velikoformatnega digitalnega tiska razvilo nov tiskalniški sistem z UV-LED-sušenjem. Na nedavni Drupi 2016 so predstavili model Anapurna H2500i LED, s katerim uporanbiki lahko izpisujejo v širini 2,50 m na različne gibke in toge tiskovne materiale. Posebnost sistema je uporaba dodatne pokrivne bele barve, ki je lahko izpisana skupaj z ostalimi procesnimi barvili, naknadno ali v naprej, morda le delno oziroma v načinu sendvič, torej znotraj zaporedja procesnih barv. UV-LED tiskalniki so še posebej primerni za potisk temperaturno občutljivejših substratov, kot je denimo stirol. LED-diode odlikuje tudi energijska in časovna učinkovitost, saj ne potrebujejo energije in čas za ogrevanje na delovno temperaturo in ohlajanje.

Dostopnejši CTP-sistemi
Pod blagovno znamko Advantage N Essentials je Agfa na Drupi predstavila novo serijo vstopnih CTP-sistemov. Agfa je z novimi modeli Advantage N Essentials celostno zaokrožila ponudbo CTP-rešitev, ki se na trgu prilagajajo tako cenovno, kot tudi zmogljivostno. Modeli se med seboj razlikujejo po izhodni moči in stopnji avtomatizacije. Nov vstopni model omogoča osvetlitev 50-100 plošč na uro, interesenti pa lahko izbirajo med polavtomatsko Advantage N-eSA in popolnoma avtomatsko Advantage N-eTR različico.

Serija CTP-sistmeov Advantage N Essentials je bila zadovoljiti potrebe manj zahtevnih delovnih ookolj priprave. Kljub vstopni karakteristiki, je po besedah proizvajalca serija optimizirana v smislu enostavnosti uporabe, zanesljivosti in kakovostne obdelave.

Več informacij na www.agfagraphics.com.