Priprava

EFI, Enfocus in T.HE Consulting: Paketna novost

20180319 EFI Enfocus THE Consulting Bundle
»Print T.HE Check« je novo programsko orodje podjetja T.HE Consulting, ki deluje kot programski dodatek aplikacije Enfocus PitStop in nadgrajuje njegove obstoječe funkcije.
Podjetji EFI in Enfocus v sodelovanju s podjetjem T.HE Consulting ponujata nov paket programskih rešitev za področje digitalnega tiska, s katerimi je predloge za tisk možno hitrejše obdelati in prenesti na sam tiskalniški sistem. Omenjen paket je namenjen vsem, ki za upravljanje digitalnega tiska uporabljajo Fiery tiskalniške strežnike.

Preberi več

V Makedoniji prvi sistem Kodak NX Wide 4260

20180315 KODAK NX Wide 4260
Kodak slavi 10 let NX-tehnologije in v skupnem 200. namestitev v regiji.
Kodak je nedavno objavil uspešno namestitev prvega sistema Kodak NX Wide 4260. Hkrati slavijo tudi 10 let NX-tehnologije in v skupnem 200. namestitev v regiji. Omenjena namestitev je bila izvedena v tiskarni AD Kiro Dandaro iz Bitolja (Makedonija).

Preberi več

basICColor cockpit: novost barvnega upravljanja

20180226 basiccolor cockpit
Podoba barvno upralvjajega vmesnika basICColor cockpit.
BasICColor cockpit je edinstveno programsko orodje, ki s pomočjo spektralnih slikovnih podatkov slik te razporeja v ICC-barvne delovne tokove. Z drugimi besedami s pomočjo barvnih modelov omogoča celostno nadzorovano barvno pretvorbo.

Preberi več

GMG ProofControl z več podpore digitalnemu tisku

20180222 ProofControl 2.4
Orodje GMG ProofControl je namenjeno preverjanju kontrolnih polj poskusnih odtisov v skladu z zahtevami tiskarskih standardov.
Orodje nove različice GMG ProofControl 2.4 odslej podpira procesni standard za digitalni tisk Fogra PSD. Predloge že definiranih tiskarskih standardov so lahko odslej obravnavane individualno, kar omogoča individualno in bolj učinkovito upravljanje nastavitev izdelave poskusnega odtisa. Orodje GMG ProofControl je namenjeno preverjanju kontrolnih polj poskusnih odtisov v skladu z zahtevami tiskarskih standardov, v kolikor so meritve ustrezne se za poskusni odtis izpiše posebno polje z zapisanimi karakteristikami samega odtisa/izpisa. Tovrsten izpis služi lahko kot pogodbeni odtis.

Preberi več

Kodak podpira posebne barve v poskusnem tisku

20180213 kodak proofsoftware
Orodju za upravljanje poskusnega izpisa so dodane številne nove napredne funkcije.
Podjetje Kodak je nadgradilo programsko orodje za upravljanje poskusnega tiska z možnostjo upravljanja posebnega vijoličnega barvila. Ta je navadno del barvnih kanalov tiskalnikov družin Epson SC-P7000 in SC-P9000.

Preberi več

9 kriterijev korektne vizualne barvne evalvacije

20180212 vizualna evalvacija
Za korektno barvno komunikacijo je potrebno upoštevati 9 kriterijev.
Barvna evalvacija oziroma vrednotenje pozna dva pristopa: vizualnega in meroslovnega. Prvi je seveda bolj subjektiven, odvisen od posameznika (njegovih vizualnih sposobnosti, razmer opazovanja …), drugi pa objektiven in po našem mnenju edino barvno sprejemljiv, saj uporablja eksaktna profesionalna strojna orodja, spektrofotometre. V tokratnem prispevku 1. izida revije Grafičar na temo vizualne barvne komunikacije ne spreglejte 9 pomembnih kriterijev korektne evalvacije.

Preberi več