Priprava

Delovni tokovi PDF

20190211 delovni tokovi
Delovni tokovi PDF - Specifikacija in avtomatizacija procesnih korakov.
V proizvodnih verigah izdelave embalaže in drugih grafičnih izdelkov se definicije za upravljanje dodelavnih procesov (izsekovanje, žlebljenje, lakiranje) v PDF-datotekah pogosto označujejo z dodatnimi »spot« oziroma posebnimi izvlečki barv ali kot dodatne plasti PDF-dokumenta.

Preberi več

Novosti Adobe Creative Cloud 2019

20190211 adobeCC
Glavna posebnost novosti za tiskarsko in medijsko področje je zagotovo inteligentna funkcija Adobe Sensei.
Podjetje Adobe je tako kot vsako leto konceptu Creative Cloud v letu 2019 dodalo številne nadgradnje oziroma nove funkcionalnosti za profesionalno medijsko poslovanje. Orodja so nadgrajena tako, da uporabnikom omogočajo več koncentracije pri idejni zasnovi in manj pri ponavljajočih se in zapletenih procesnih korakih.

Google & WordPress razvila Newspack

20190206 Newspack
»Newspack«: Google & WordPress sta razvila redakcijski sistem.
Podatkovno založništvo »Newspack« je odprto-kodni projekt podjetij Google, Automattic in nekaterih drugih neprofitnih organizacij (The Lenfest Institute for Journalism, Knight Foundation, Civil Media), kar je nedavno objavila medijska kuratorska organizacija »turi2«. Javnosti naj bi bil na voljo že v letu 2019.

Preberi več

Monotype: 4 tipografske novosti

20190124 Monotype Placard Next
Pisava Placard Next je ena izmed 4-ih tipografskih novosti knjižnice pisav Monotype.
Ponudnik digitalnih tipografij Monotype je konce leta 2018 v svojo bazo pisav dodal 4 nove, s katerimi so podprti tudi akcenti. Prva ponuja stil pisanja s peresom, druga je namenjena več eleganci plakatov, tretja zagotavlja prilagodljivost, četrta pa je karizmatični Sans kinematografske estetike iz obdobja 1930, 1940. Vse štiri pisave so na voljo preko spletnih tržnih platform Monotype Mosaic, MyFonts.com in Monotype.

Preberi več

Callas software predstavil pdfaPilot v8.1

20190120 pdfapilot
PdfaPilot omogoča spamodejno urejanje in korekcijo PDF-datotek.
Podjetje Callas Software je javnosti ponudilo novo različico 8.1  programske rešitve pdfaPilot. Med številnimi novostmi so atraktivnejše: možnost urejanja urejanja strani PDF-dokumentov, dodajanje filtrov za samodejen izbirs XMP-metapodatkov in predogled optimizirane strukture zaznamkov (tagged PDF-structure).

Preberi več

Rgraf: Novost v ponudbi - eXact Auto-Scan

20190122 exact auto scan
S samo pritiskom na gumb eXact Auto-Scan zmanjša možnost človeške napake pri barvnem vrednotenju.
Rešitev eXact Auto-Scan je vsestranska rešitev blagovne znamke X-Rite in je namenjena skeniranju tiskarskih pol in neposrednemu barvnemu vrednotenju. Tiskarjem zagotavlja prilagodljivost merjenju barv v največji meri, ročnem ali avtomatskem načinu točkovnega ali linijskega odčitavanja.

Preberi več