Priprava

X-Rite sodeluje s podjetjem Color Partner

20190919 Xrite Colorscout
Nova merilna naprava Ci6x/Color Scout A+.
V skupnem sodelovanju podjetij X-Rite in Color Partner je bila izdelana in javnosti ponujena merilna naprava za industrijski kapljični tisk. Omogoča namreč vrednotenje barvnih odtisov tudi na strukturiranih površinah.

Preberi več

Kodak izboljšal delovni sistem Prinergy


Nova različica Kodakovega sistema Prinergy je že na voljo, obojestransko podpira sisteme EFI Fiery in HP.
Različica delovnega sistema Kodak Prinergy 8.1 je bila nedavno nadgrajena z obojestransko komunikacijo uporabniških vmesnikov HP in EFI Fiery. Tako lahko operaterji odslej parametre tiska dokumentov nastavljajo kjerkoli.

Preberi več

PDF 2.0: Nove ISO-možnosti tiskarske industrije

20170818 PDF 2.0
Po reviziji PDF-standarda je pričakovati modifikacije tudi v okviru PDF-oblik predlog PDF/A in PDF/X.
Mednarodna organizacija za standardizacijo ISO je objavila nov standard ISO 32000-2:2017, ki je prva večja revizija PDF-specifikacije od leta 2008. Za cel svet jo je takrat definiralo podjetje Adobe. Kar 8 let, bolj aktivno pa zadnje leto, je na nadgradnji delala ISO-delovna skupina TC-171, ki je PDF-podatkovnemu protokolu dodala številne nove možnosti. V tem času so se kot PDF-novosti že dodobra uveljavili nekateri koncepti, kot so integracija digitalnih podpisov, meta-podatki in uporaba označb elementov (tags) v PDF-predlogah. Aktualne ISO-potrjene spremembe so tako rekoč nadgradile in izboljšale skoraj vsako obstoječo alinejo PDF-specifikacije, novosti pa so PDF-zapisu nadgradile še varnost, dostopnost, podporo 3D-virtualizaciji, multimediji, geo-lokalizirani vsebini in nenazadnje več možnosti same priprave PDF-podatkovnih predlog.

Preberi več

Inovativna izdelava fleksotiskarskih plošč

20170808 glunzjensen
Podjetje Glunz & Jensen bo na letošnjem sejmu LabelExpo predstavilo inovativno razvijanje fleksotiskarskih plošč.
Podjetje Glunz & Jensen bo na letošnjem LabelExpu v Bruslju (Belgija) predstavilo nove celostne rešitve za razvijanje in obdelavo fleksotiskarskih plošč, razvijalno opremo FlexPro in opremo za osvetljevanje FlexPose. Oprema je namenjena proizvajalcem oznak, etiket, embalaže …

Preberi več

Viva Designer 9.5 s številnimi novostmi

20170714 Viva Designer 9.5
Različico rešitve Viva Designer 9.5 odlikujejo številne nove funkcije in več različnih delovnih okolij.
Viva Designer je programska rešitev korporativnega založništva, ki je namenjena postavitvi in oblikovanju predlog za tisk s pomočjo namiznih delovnih aplikacij ali preko spleta. Aktualna različica prinaša številne nadgradnje, ključna je boljša povezljivost na način vtičnika z aplikacijo Adobe Indesign. Izboljšane so funkcije tiskanja, izvažanja in barvnega upravljanja oblikovanih predlog ter sama izmenjava podatkov med aplikacijama.

Preberi več

GSE: Rešitev za upravljanje tiskarskih barv

20170714 GSE ink manager
Programska mobilna rešitev Ink Manager preprečuje, da bi vam pošle zaloge tiskarske barve. Stanje zalog poroča v realnem času.
Nizozemsko podjetje GSE bo na letošnjem sejmu Labelexpo Europe na razstavnem prostoru 7D59 predstavilo rešitve za upravljanje zalog tiskarske barve, dozirne sisteme in rešitve za barvno korektno izdelavo poskusnih odtisov. Z njimi lahko v produkciji etiket in embalaže bistveno zmanjšamo proizvodnje in materialne stroške.

Preberi več