Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg je predstavil novo serijo tiskarskih proizvodov Saphira Eco, s katerimi hočejo podpreti okoljevarstvo. Ponudba serije se bo razvijala tudi v prihodnosti, vključuje pa materiale za pripravo, tisk in dodelavo. Pomembnejši materiali te serije so: CTP plošče, tiskarske barve, laki in lepila. Ne manjkajo niti čistilna/pralna in vlažilna sredstva serije Saphira Eco.


Nova serija Heidelberg Saphira Eco.

Uporaba produktov serije Saphira Eco omogoča tiskarjem izvajanje procesov v okviru mednarodnih in regionalnih okoljevarstvenih zahtev, kot jih definirajo standardi: Nordic Swan, Eco Label in podobni. Heidelberg je za večje poznavanje teh okoljevarstvenih kriterijev izdal tudi katalog produktov z opisi le teh.

Okoljevarstveni kritertiji se nenehno spreminjajo in izpopolnjujejo, prav zato so bili pri Heidelbergu v razvoju serije Saphira Eco orientirani po načelih »zamenjave«, »zmanjševanja«, »nadomeščanja«. Več o kriterijih si lahko preberete na njihovi spletni strani www.heidelberg.com/saphira-eco. Dejansko v industriji grafičnih materialov obstaja kar nekaj ponudbe označene kot okolju prijazne, ki pa na žalost v večji meri ne sledi okoljevarstvenemu razvoju in mnogokrat ne izpolnjujejo aktualnih zahtev.

Produkti Saphira Eco so sestavljeni iz obnovljivih surovin , ki v večji meri zamenjujejo uveljavljene mineralne in sintetične komponente. Za materiale, kjer okoljevarstvene omejitve še niso predpisane, je Heidelberg le te definiral sam. Uporabniki teh materialov lahko procese izvajajo v smislu CO2 nevtralnega tiska, saj z nakupom le teh že prispevajo h kompenzaciji toplogrednih emisij. Izdelki bodo na voljo po vsem svetu od sredine leta 2011.

Več informacij na www.heidelberg.com.