Originalne kartuše HP LaserJet zagotavljajo boljše delovanje

HP je predstavil rezultate neodvisne raziskave1, ki kažejo, da originalne kartuše HP LaserJet na vseh področjih zagotavljajo boljše delovanje kot združljive kartuše drugih proizvajalcev.


Kartuše HP LaserJet.

Raziskava je vključevala 216 kartuš drugih proizvajalcev, ki so na voljo v Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki, primerjala z originalnimi kartušami HP LaserJet. Preizkušenih je bilo devet glavnih znamk predelanih ali združljivih kartuš. Rezultati so pokazali:
 • Pri upoštevanju vseh kategorij težav2 originalne HP-jeve kartuše s tonerjem niso imele nikakršnih težav. Pri kar 41,7 odstotka od 216 neoriginalnih kartuš so se pri preizkušanju pokazale napake.
 • Kar 97 odstotkov preizkusnih strani, natisnjenih z originalnimi HP-jevimi kartušami s tonerjem, je bilo ocenjenih kot sprejemljive za vse vrste uporabe, kar vključuje distribucijo izven podjetja strankam, dobaviteljem in partnerjem. Strani, natisnjene s kartušami drugih proizvajalcev, so bile kot sprejemljive ocenjene le v 61 odstotkih primerov.
 • Pri tiskanju s 87 od 216 neoriginalnih kartuš je bilo kar 50 odstotkov ali več strani neprimernih za poslovno uporabo ali pa so bile primerne le za interno rabo.
 • Med preizkušanjem so originalne kartuše HP LaserJet dosegle odlične rezultate pri nanašanju tonerja na papir. Strani, natisnjene z neoriginalnimi kartušami, so imele težave z vezavo tonerja na papir. Če toner ni ustrezno nanesen, obstaja večja verjetnost, da se bo prenesel na druge strani ali izbrisal.
 • Besedilo in grafični elementi, natisnjeni z neoriginalnimi kartušami, so bili svetlejši kot tisti, natisnjeni z originalnimi kartušami HP LaserJet.
 • Luis Casado, direktor trženja naprav HP LaserJet in poslovnih rešitev v skupini za upodabljanje in tiskanje za regijo EMEA, je pojasnil, da morajo stranke pri nakupu upoštevati skupne stroške lastništva in upoštevati več dejavnikov, med katerimi so kakovost, zanesljivost in storilnost.
 • »Rezultati raziskave so pokazali, da HP-jev originalni potrošni material dosledno zagotavlja boljše rezultate in tako ustvarja bolj storilno poslovno okolje,« je povedal Casado. »Z originalnim potrošnim materialom HP svojim kupcem zagotavlja povrnitev naložbe, na katero se lahko zanesejo. Neoriginalne kartuše so lahko dolgoročno za 20 odstotkov dražje od originalnih kartuš HP LaserJet.«3

O podjetju HP
HP ustvarja nove priložnosti, s katerimi bi tehnologija izboljšala življenja ljudi, poslovanja podjetij, delovanja vladnih organizacij in družbe na splošno.Kot vodilni svetovni ponudnik tehnologij zagotavlja nabor storitev in izdelkov za tiskanje, osebno računalništvo, programsko opremo, informacijsko infrastrukturo ter ostale storitve za pomoč pri reševanju težav uporabnikov.

Več informacij o podjetju HP (NYSE: HPQ) je na voljo na naslovu http://www.hp.com.


1 Raziskavo QualityLogic 2010 je naročil HP. Raziskava primerja originalne enobarvne tiskalniške kartuše HP LaserJet (HP 36A in 64A) z devetimi znamkami neoriginalnih kartuš, ki so za tiskalnika LaserJet P1505 in P4015 na voljo v regiji Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Za več informacij obiščite naslov www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf.

2 Kategorije težav vključujejo:
 • Nedelujoče ob začetku dela: gre za kartuše:
  • pri katerih je bilo zabeleženo bistveno puščanje črnila (1 cm3 ali več) pred ali med postopkom namestitve;
  • ki so lahko natisnile deset ali manj strani, preden je kakovost tiska postala nesprejemljiva;
  • ki so od samega začetka tiskale strani, ocenjene kot »za omejeno uporabo: neprimerne za distribucijo«, in se kakovost ni izboljšala;
  • ki so imele manjkajoče dele ali pa ob prvi namestitvi niso omogočale tiskanja.
 • Zgodnje prenehanje delovanja: tako so bile označene kartuše, ki so skupaj natisnile manj kot 75 odstotkov povprečnega natisnjenega števila vseh strani za vse kartuše te znamke za izbrani model.
 • Nizka kakovost: tako so bile označene delujoče kartuše, pri katerih je bilo 50 odstotkov ali več natisnjenih strani označenih kot "neuporabno" ali "za omejeno rabo".

3 Izračun temelji na raziskavi QualityLogic 2010, ki jo je naročil HP. Raziskava primerja originalne enobarvne tiskalniške kartuše HP LaserJet z neoriginalnimi kartušami, ki so za tiskalnika LaserJet P1505 in P4015 na voljo v regiji Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Za več informacij obiščite naslov www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf.
Izračun vključuje papir, zamenjavo kartuše in delo, potrebno za ponovno tiskanje. Predvideva se, da je enako število strani namenjeno zunanji, interni in osebni rabi. Cena dela temelji na podatkih raziskave o globalnih plačah podjetja Mercer iz leta 2009. Predpostavka je, da je cena HP-jeve tiskalniške kartuše 140 EUR, cena za neoriginalno kartušo pa je 42 odstotkov nižja. Dejanske cene, stroški in prihranki se lahko razlikujejo.