Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Korporacija UPM-Kymmene bo prevzela korporaciji Myllykoski in Rhein Papier GmbH. Višina finančnih sredstev je že definirana (900 milijonov evrov), potrebna je le še odobritev s strani nadzornikov.


Skupina Myllykoski in Rhein Papier GmbH imata v lasti sedem pomembnih podjetij, od publikacij v Nemčiji, 0,8% delež v finskem energetskem podjetju Pohjolan Voima Oy, katerega vrednost je ocenjena na 70 milijonov evrov, in nekaterih podjetij v Združenih državah Amerike. S prevzemom se bodo seveda povečali izdatki skupine UPM na 1.6 milijarde evrov, po drugi strani, pa se bo zvišala tudi tržna vrednost delnic, s čimer bodo odplačevali kredit.

 Skupina Myllykoski bo do konca leta 2011 poslovala neodvisno in s tem zaključila že podpisane posle.

Učinek sinergije naj bi v skupini UPM občutili šele v letu 2012 v višini prihodkov preko 100 milijonov evrov. Dobiček naj bi se povečal predvsem na račun racionalizacije poslovanja, logistike in nabave surovin. Finančna učinkovitost se naj bi pokazala tudi v smeri bolj urejenega tržnega deleža po regijah. Na ta način naj bi letno prihranili tam nekje med 100 in 150 milijoni evrov.

Več informacij na www.upm.com/en/.