Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Alpe papir je oktobra 2008 pridobil FSC (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL) certifikat in tako postal prvi distributer grafičnih in pisarniških papirjev v Sloveniji, ki je pridobil ta pomemben okoljski certifikat.
V podjetju Alpe papir d.o.o. ponujamo raznovrstnost, bogastvo ter kakovost proizvodov, zasledujemo tržne in ekološke smernice ter neprestano izboljšujemo servis, vse z namenom povečevanja dodane vrednosti za naše kupce. Ker se v Alpe papirju zavedamo pomembnosti skrbi za okolje smo pridobili FSC - Chain of Custody certifikat. S tem želimo sporočiti, da se zavzemamo za varovanje okolja in načela trajnostnega razvoja pri proizvodnji papirja iz našega prodajnega programa. Ta načela želimo posredovati tudi našim kupcem, dobaviteljem, zaposlenim ter javnosti. V skupini PaperlinX katere del smo, je upoštevanje načel trajnostnega razvoja osrednjega pomena za uspešno poslovanje. Za nas to pomeni, da ustvarjamo ekonomsko rast, od katere imajo korist tako sedanje kot prihodnje generacije, ne da bi s tem ogrozili naše naravno okolje, v katerem živimo.

FSC - Forest Stewardship Council (ustanovljen leta 1953) je neodvisna, neprofitna, nevladna organizacija s sedežem v Bonnu (Nemčija), ki je v Evropi vzpostavila mednarodni sistem certificiranja gozdov. Organizacija stremi k ohranitvi gozdov in vzpodbuja odgovorno gospodarjenje z njimi, podpirajo pa jo okoljevarstvene organizacije kot na primer WWF, Greenpeace in mnoge druge nevladne organizacije.
Deset obvezujočih principov in 56 kriterijev za gospodarjenje z gozdom je namenjenih tako preprečevanju nekontrolirane sečnje in kršenja človekovih pravic, kot tudi zmanjševanju negativnih vplivov na okolje.
FSC "Forest Management" certifikat zagotavlja trajno gospodarjenje z gozdom kot obnovljivim, vendar zelo občutljivim naravnim virom. Podjetja, ki se odločijo za certifikat FSC "Chain of Custody" (skrbniške verige), zagotavljajo končnemu uporabniku da so les in lesni izdelki sledljivi do izvora. S pomočjo "Chain of Custody" (skrbniške verige) je omogočena sledljivost surovin od gozda do končnega uporabnika in s tem je zagotovljeno, da les izvira iz gozdov, ki so upravljani po zahtevah standardov organizacije FSC.
(Več informacij dobite na www.fsc.org.)

Podjetje Alpe papir d.o.o., katerega osnovna dejavnost je trgovina na debelo - prodaja različnih vrst papirja in kartona - je bilo ustanovljeno leta 1993. Alpe papir je hčerinsko podjetje multinacionalne družbe PaperlinX, ki ima sedež v Melbournu. Prodajni program podjetja je zelo širok: od ekskluzivnih papirjev, kartonov in kuvert, brezlesnih ter premaznih papirjev in kartonov do embalažnih papirjev, vrečk,  papirjev za digitalni tisk, samokopirnih in samolepilnih papirjev ter folij, sintetičnih in fotokopirnih papirjev. Podjetje se zelo posveča tudi trženju lastnih blagovnih znamk: Hello, On, Core, Fizz, IBM in Motif. V slovenskem prostoru zavzema Alpe papir dominantni položaj, saj kroji smernice v panogi. Alpe papir ponuja raznovrstnost, bogastvo ter kakovost proizvodov, zasleduje tržne smernice in izzive ter neprestano izboljšuje servis, vse z namenom večanja dodane vrednosti za kupce.

Lastnik podjetja Alpe papir je skupina PaperlinX, ena vodilnih mednarodnih družb na področju distribucije in proizvodnje papirja. Njena glavna dejavnost je proizvodnja in distribucija visoko kvalitetnih grafičnih in pisarniških papirjev. Korporativni sedež družbe se nahaja v Melbournu, regionalni centri upravljanja pa v Melbournu, Amsterdamu, Los Angelesu in Singapurju. Preko svojih operativnih podjetij delujočih na lokalnih trgih družba svojim strankam nudi odličen servis, informacije o produktih in strokovno-tehnično pomoč. Preko 9600 zaposlenih deluje v 28 državah po vsem svetu. Družba je uvrščena med prvih 200 delniških družb, ki kotirajo na avstralski borzi.

Dodatne informacije: Maja Dolgan Valenčič, Alpe papir d.o.o., Letališka c. 16, 1122 Ljubljana, tel.: 01/546 64 79, fax: 386 01/546 64 98, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., www.alpepapir.si