Barvila Koenig & Bauer Durst s pečatom Ecologo


UL-ov certifikat Ecologo zahteva stroge preskusne pogoje varnosti.
Podjetje Koenig & Bauer Durst je nedavno objavilo, da so njihova barvila na vodni osnovi varna za tisk živislkih aplikacij, ki prihajajo v neposredni stik s hrano. To dokazuje pridobljen certifikat UL ECOLOGO®, ki poleg varnosti uporabe dokazuje tudi trajnostno naravnanost. Z omenjenimi barvili nov sistem SPC Delta 130 FlexLine Automatic zato zmanjšano in trajnostno vpliva na okolje.

Barvilo Durst WT Food SP Ink in Durst WT Food MP Ink izpolnjujeta stroga merila okoljske učinkovitosti, ki temeljijo na življenjskem oziroma krožnem ciklu gospodarjenja. Izpolnjujejo več tovrstnih meril skozi svojo življenjsko dobo, vključujoč porabo energije, reciklabilnost in manjšo toksičnost. Ta merila so opredeljena v strogih zahtevah standarda Ecologo UL (2801 - 2012 - Standard za trajnost tiskarskih barvil). Črna, modra, svetlo-modra, škrlatna, svetla-magenta in rumena barva so bila ocenjena, da ne vsebujejo nevarnih komponent, ki so našteta  v standardu Ecologo. nova barvila na vodni osnovi so zasnovana na osnovi tehnologij, ki zagotavljajo avtomatizirane, produktivne in varne načine tiska.


Kaj pomeni koncept certifikata UL Ecologo?

Omenjena barvila se že uporabljajo v sistemih tiska Delta SPC Flexline Automatic 130 znamke Koenig & Bauer Durst. Barvila WT Food SP Ink so bila zasnovana za visoko produkcijske tehnike tiska na valovit karton v enem prehodu. Tiskovine so brez vonja, izpisi pa odporni na drgnjenje v skladu z zahtevami embalažne industrije. WT Food MP Ink barvila se lahko uporablja tudi v tisku z več prehodi.

Več informacij na www.koenig-bauer-durst.com.