Siegwerk pouja nove barvne rešitve


Siegwerk ponuja nove UV-lakirna sredstva za fleksotisk in UV-ofset tiskarske barve, ki zagotavljajo učinkovito razbarvanje v procesu recikliranja tiskovin.
Podjetje Siegwerk je razvilo novo serijo UV-ofsetnih tiskarskih barv in UV-lakirnih sredstev za fleksotisk, ki je namenjena tisku oglaševalskih in promocijskih aplikacij. Nova serija rešitev predvsem zagotavlja učinkovitejše recikliranje UV-lakirane papirne in kartonske embalaže v skladu z zahtevami evropskih direktiv o ravnanju z odpadki in odpadno embalažo. 

Poleg navedenih lakirnih sredstev so v Siegwerku razvili tudi novo serijo UV-ofsetnih tiskarskih barv, ki so namenjene tisku neživilske embalaže. Odlikuje jo podpora učinkovitejšemu recikliranju UV-natisnjenih tiskovin v procesu razbarvanja, lastnosti razbarvanja naj bi bile primerljive razbarvanju tiskovin izdelanih z običajnimi ofsetnimi tiskarskimi barvami na osnovi mineralnih olj.  Izjemne lastnosti razbarvanja so bile dokazane z uporabo metode Ingede 11, uradnega industrijskega standarda za preskuse odstranjevanja barve.

Poleg barv pa so v Sigwerku ponudili tudi prvo razgradljivo UV-sredstvo, ki prav tako podpira proces razbarvanja. Po navedbah podjetja ta zagotavlja enake lastnosti standardnih UV-lakirnih premazov, ki so prav tako namenjeni nanašanju s pomočjo fleksotiskarskih enot.

Več informacij na www.siegwerk.com.