Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Windmöller & Hölscher je skupaj z Nippon Goshei Europe razvil koncept, s katerim je mogoče reciklirati tudi pregradne folije.
Krožno gospodarjenje z recikliranjem folij s posebnim pregradnim slojem je bilo nedavno skoraj nemogoče. Zdaj sta Windmöller & Hölscher in Nippon Goshei Europe razvila koncept, ki omogoča razslojevanje večplastnih kompozitnih folij v slojev različnih izvornih umetnih mas.

Večslojne pregradne folije se v glavnem uporabljajo za pakiranje živil, ker zagotavljajo funkcije, kot je denimo neprepustnost kisika in vlage. Omenjene pregradne funkcije se navadno zagotovi s kompozitom kombiniranih slojev različnih umetnih mas. Pregradne folije so zato lahko sestavljene tudi iz 13 različnih tankih slojev. Ti sloji so med seboj močno povezani, kar pa je bil do nedavnega glavni problem recikliranja tovrstnih folij.

Zahvaljujoč inovaciji podjetij Windmöller & Hölscher in Nippon Goshei Europe polimerne sloje v večplastnem kompozitu lahko odslej ločimo, v kolikor so sloji v tem povezani z inovativnim vodotopnim vezivom. Rezultat razslojevanja je čista izvorna umetna masa teh slojev, ki jo je mogoče individualno regranulirati in reciklirati v nov izdelek ali surovino.

Več informacij na www.wh.group in www.nippon-gohsei.com.