Follmann: Nove tiskarske barve na vodni osnovi


Poleg novih vodnih barv  je nova v ponudbi izdelkov Follmann tudi bela pokrivna barva za potisk krčljivih folij.
Proizvajalec barv Follmann iz Mindna (Nemčija) ponuja novo paleto tiskarskih barv na vodni osnovi za tisk gibke embalaže iz umetnih folij in alu-folij, kartonske embalaže in higienskih papirjev. Nove barve  so primerne za tehnike globokega tiska in fleksotiska.

Nove barve s kombinacijo veziv in optimizirane koncentracije pigmentov po navedbah proizvajalca zagotavljajo, da so primerne za širok obseg aplikacij in tehnik tiska. Posebna novost v ponudbi so osnovni premazi, kot je denimo pokrivna bela barva za tisk gibke embalaže ali pa obojestranski tisk z razmejitvenim slojem omenjene bele barve. Novost ponudbe je tudi temeljni premaz na osnovi topil za tisk alu-folij, preko katerega lahko tiskamo barvne motive s tiskarskimi barvami na vodni osnovi ali osnovi topil.

Nova je tudi bela pokrivna barva za tisk toplotno krčljivih folij oziroma rokavov, ki ne oddaja lahko hlapnih zdravju škodljivih snovi. Ta se prav tako lahko uporablja v kombinaciji z barvami na vodni osnovi ali osnovi topil. V ponudbi pa je tudi optimizirana serija tiskarskih barv na vodni osnovi, ki izboljšuje tiskovne rezultate na papir ali karton. Ta po navedbah proizvajalca zagotavlja tisk široke palete aplikacij, na primer tisk vrečk za pečenje, ovojni papir, valovit karton ali higienskih papirjev.

Prednost uporabe vodno osnovanih tiskarskih barv je tudi enostavna uporaba brez upoštevanja potrebnih ukrepov za zaščito pred eksplozijami, kot je to denimo zahteva uporabe barv na osnovi topil. Uporabnik pri uporabi teh ni izpostavljen nobenim emisijam topil, kar zagotavlja zdravju varno delo. Ustrezno viskoznost teh enostavno dosegamo z redčenjem in uporabo običajne vode.

Več informacij na www.follmann.com.