Agfa predstavila plošče Adamas 2. generacije


Plošče Adamas 2. generacije so zasnovane na Agfini tehnologiji fotopolimera Thermolink.
Agfa je nadgradila svojo brezkemijsko tiskarsko ploščo Adamas. Druga generacija te plošče je zasnovana na Agfini tehnologiji fotopolimera Thermolink, ki prihrani postopek predgretja. Plošča za osvetljevanje potrebuje 90 mJ/cm2 energije in dosega ločljivosti do 2400 dpi linjature 240 lpi (Sublima raster). Plošče so primerne za uporabo na rotacijskih in formatnih ofsetnih tiskarskih sistemih, primerne so tudi za uporabo UV- in H-UV/LED-UV-tiskarskih barv.

Brezkemijske tiskarske plošče kot ekološki trend
Najnovejša različica ofsetne tiskarske plošče Adamas znamke Agfa ima predvsem izboljšano obstojnost v UV-barvnem tisku. Po navedbah proizvajalca z njo in uporabo UV-barv lahko tiskamo naklade obsega do 75.000 odtisov, z uporabo običajnih tiskarskih barv pa vse do 350.000 odtisov. Nova plošča je odporna na praske in zagotavlja dober slikovni kontrast, zato jo je možno vrednotiti s pomočjo običajnih denzitometričnih merilnih naprav. Nova brezkemijska plošča je po navedbah proizvajalca tudi neablativna, po postopku osvetljevanja jo je potrebno zgolj sprati s pH-nevtralnim gumiranim sredstvom.

Po navedbah Agfe je nova plošča znatno bolj robustna in primerna za širok obseg tiskarskih aplikacij vključujoč tisk z vročim sušenjem (revij, katalogov, knjig, brošur ...). Nova plošča že omenjenemu gumiranemu sredstvu zagotavlja tudi daljšo življenjsko dobo vse do 8.000 m² spranih tiskarskih plošč.

Več informacij na www.agfa.com.