Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Papirji iz vlaken odpadnega tekstila, konoplje in slame ter industrijskih odpadkov.
Platforma spletne prodaje Metapaper še naprej širi svojo paleto trajnostnih, enobarvnih in barvnih papirjev. Nedavno je bila denimo razširjena ponudba papirjev serije Pure Cotton Range, ki je po navedbah ponudnika iz 100-odstotnega deleža vlaken odpadnega bombaža.

Bombažni papirji serije Pure Cotton T-Shirt sestojijo iz vlaken odpadnih belih majic in imajo gramaturo 324 g/m2. So posebej razviti za uporabo na digitalnih tiskalniških sistemih HP Indigo, po navedbah Metapaperja pa so primerni tudi za vse druge tehnologije tiska.

Poleg omenjenih papirjev Metapaper širi svojo ponudbo tudi s papirji iz eko-vlaken, to so papirji iz alternativnih materialov oziroma vlaken. Tudi ti papirji so primarno izdelani za digitalni tisk na sistemih HP Indigo, a so združljivi tudi z drugimi tehnikami tiska (ofsetni tisk, digitalni laserski tisk, knjigotisk ...).

V spletni trgovini Metapaper so tako odslej na voljo naslednji novi papirji:
  • Natural Green iz konopljinih vlaken gramature 118 g/m2 in 324 g/m2,
  • Organic Gold iz slamnatih vlaken gramature 118 g/m2 in 324 g/m2,
  • Fibre Cream iz slamnatih vlaken gramature 118 g/m2 in 324 g/m2,
  • Black, ki 100-odstotno sestoji iz materialov industrijskih odpadkov gramature 150 g/m2 in 300 g/m2.

V avgustu pa naj bi del spletne ponudbe Metapaper postali še papirji Birch, Jute in Straw gramatur od 120 g/m2 do 300 g/m2, ki so optimizirani za uporabo na sistemih digitalnega tiska HP Indigo.

Je pa del ponudbe že 100-odstotni reciklirani časopisni papir/časopisni papir z gramaturo 80 g/m2, ki je primerne za vse tehnike tiska. Primeren je tudi za tisk individualiziranih časopis, tisk časopisov manjših in obsežnejših naklad.

Več informacij na www.metapaper.io.