Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Korporacija Sensient Technologies je prodala program izdelave kapljičnih barvil družbi Sun Chemical in DIC.
Sun Chemical in matična družba DIC Corporation sta sklenila sporazum o nakupu 100 odstotnega deleža podjetja Sensient Imaging Technologies SA in drugih sredstev družbe. Posel naj bi se zaključil v drugem četrtletju 2020. Sensient Imaging Technologies je proizvajalec barvil za kapljični tisk, ki ponuja različne rešitve za različne tehnike tovrstnega tiska (UV-, sublimacijski, na vodni osnovi ...).

Glede na nedavno sporočilo za javnost Sun Chemical in DIC nameravata nadgraditi svoje strokovno znanje v smeri razvoja in izdelave kapljičnih barvil s strateškim vlaganjem v podjetje Sensient Imaging Technologies. Kapljična ponudba bo zato za Sun Chemical in DIC strateškega pomena, ki bo omogočila poslovanje na področju digitalnega kapljičnega tiska in boljšo podporo obstoječih strank na tem področju.

O podjetju Sensient Technologies
Sensient Technologies Corporation je svetovni proizvajalec in prodajalec barv, arom in dišav. Sensient Technologies razvija specializirane rešitve za živilsko, farmacevtsko, kozmetično in drugo  industrijo. Sedež podjetja je v Milwaukeeju v Wisconsinu (ZDA).

Sensient Imaging Technologies, poslovna enota korporacije Sensient Technologies s sedežem v Švici, razvija in izdeluje barvila za digitalni tekstilni, sublimacijski in industrijski tisk.

O podjetju Sun Chemical
Sun Chemical, član skupine DIC, je proizvajalec tiskarskih barv, premazov in potrošnega materiala, pa tudi pigmentov in polimerov. Skupaj s korporacijo DIC Sun Chemical ustvari letno prodajo v vrednosti več kot 7,5 milijarde ameriških dolarjev in zaposluje več kot 20 000 ljudi.

Sun Chemical Corporation je hčerinsko podjetje Sun Chemical Group Coöperatief UA na Nizozemskem s sedežem v Parsippanyju, New Jersey (ZDA).