Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Finishfit Microbe Protect 2400 je lakirno sredstvo z nano-delci srebra, kar zagotavlja aktivno antimikrobno površinsko zaščito tiskovin.
Proizvajalec tiskarskih barv Epple je trgu ponudilo novo linijo rešitev Microbe Protect, ki je zasnovana s kompleksom aktivnih nano-delcev srebra. Ti zmanjšajo delež bakterij na površini tiskovin, testi so pokazali, da so nova sredstva protibakterijsko in protivirusno učinkovita. Prva novost v ponudbi oziroma liniji novih rešitev je sijajno lakirno sredstvo Finishfit Microbe Protect 2400, ostale novosti sledijo kmalu.
 
Omenjena linija rešitev bo razvita z namenom zaščite uporabnikov farmacevtske embalaže, igralnih kart in podobnih tiskovin pred morebitnimi bakterijami in virusi. Lakirno sredstvo Finishfit Microbe Protect 2400 je rezultat 18-mesečnega razvoja v sodelovanju z raziskovalno organizacijo nano-delcev RAS AG iz Regensburga (Nemčija).

Srebro že od nekdaj velja za antibakterijsko učinkovino. Princip delovanja zaščite temelji na sproščanju vlage iz ozračja, ki sprošča pozitivno nabite srebrove ione iz elementarnih nano-delcev srebra. Ti so močno zasidrani v sloju lakirnega premaza in naj bi po navedbah proizvajalca znatno zmanjšali število bakterij in virusov na sami površini tiskovine.

Več informacij na www.epple-druckfarben.com.