Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200519 Drytac Protac Antimicrobial
Drytac ponuja dve novi foliji brez vsebnosti PVC-delcev za enostavno izdelavo in aplikacijo talnih grafik.
Podjetje Drytac je trgu ponudilo dve novi foliji brez vsebnosti PVC-delcev, ki sta namenjeni enostavni izdelavi in aplikaciji samolepilnih talnih grafik, to sta foliji Drytac Polar Floor PET 170 in  Spot-On Syn-Tac Floor. Novost in hkrati posebnost v ponudbi pa je tudi nova antibakterijska folija Protac® Antimicrobial, ki oblepljene površine ščiti pred bakterijami in glivami.

Talne aplikacije
Folija Drytac Polar Floor PET 170 je namenjena izdelavi talnih oznak za notranjo rabo. Po zasnovi je poliestrska, ki ustreza protizdrsnim zahtevam R10 po standardu DIN 51130 in ANSI A127.1 (ameriški standard). Uporabljamo jih tudi za laminacijo tal z večjim prometom pešcev, saj je odporna tudi na obrabo in trganje. Bel sloj, ki absorbira barvilo, ima strukturirano in površinsko motno zasnovo, na hrbtni strani pa je folija prevlečena z brezbarvnim lepilom, ki omogoča enostavno in samolepljivo aplikacijo vključno z enostavno odstranitvijo. V ​​Drytacu dodajajo, da je bila folija v testiranju uspešno izpostavljena tudi ekstremnim temperaturnim vplivom, združljiva je s številnimi običajnimi talnimi oblogami. Tiskarji lahko novo folijo Drytac Polar Floor PET 170 uporabijo za talne aplikacije informativne, promocijske in druge narave. Njena debelina znaša 170μm in je na voljo v različnih širinah do 1.524 mm.

Posebej dodelane talne oznake
Drytac Spot-On Syn-Tac Floor je nova folija, ki se uporablja v kombinaciji z laminatom Interlam Eco-Tex brez vsebnosti PVC-delcev. Kombiniran koncept je bil zasnovan predvsem s poudarkom bolj prijazne rešitve do okolja, namenjen pa je aplikaciji laminata Interlam Eco-Tex na različne talne obloge, kot so keramične ploščice, beton in les. Tudi ta talna aplikacija izpolnjuje protizdrsne zahteve R10 standarda DIN 51130. Skupna debelina folije in laminata znaša 240μm.
 
20200519 Drytac Polar Floor PET
Aplikacija talnih oznak.


Antibakterijski Protac Antimicrobial
Nova folija Protac Antimicrobial ščiti površine pred zadrževanjem bakterij in gliv. Je brezbarvna in sestoji iz kombinacije teksturiranega poliestrskega sloja in čvrstega površinskega premaza. Antibakterijski dodatki so enakomerno porazdeljeni v premaznem sloju in na ta način preprečujejo zadrževanje bakterij in gliv na površini folije do kar 15 let. Po navedbah proizvajalca novo folijo odlikuje tudi odpornost na drgnjenje in kemikalije, kar omogoča čiščenje brez omejitev in vpliva na antibakterijsko učinkovitost.

Nova folija je še posebej primerna za higiensko zahtevnejša okolja (bolnišnice, šole, vrtci, restavracije, kavarne), saj ščiti tudi pred znanimi mikrobi, kot so MRSA, streptokoki, E. coli, salmonelo in drugimi. Zagotavlja brezskrbnost na površinah pultov, upravljanih plošč, stikal in drugem.

Nova folija Protac Antimicrobial je samolepilna in je po hrbtni strani oslojena s solventnim akrilnim lepilom, ki v notranjih prostorih zagotavlja dobro oprijemljivost in obstojnost vse do 15 let. Njena debelina znaša 150μm, na voljo je v različnih širinah do 1200mm in je različno teksturirano in motno površinsko obdelana.

Več informacij na www.drytac.com.