Metsä Board: DIN-Certco za kartone Prime FBB EB

20200427 Metsa Board Prime FBB EB
Kartoni Metsä Board Prime FBB EB so certficirani za običajno in industrijsko kompostiranje.
Kartoni Metsä Board Prime FBB EB, ki jih je podjetje Metsä Board predstavilo že na sejmu FachPack 2019, ne vsebujejo umetnih surovin, odslej pa odlikuje tudi pečat DIN-Certco, zato so primerni za običajno in industrijsko kompostiranje. V okviru industrijskega kompostiranja izpolnjujejo zahteve standarda DIN EN 13432 in ASTM D6400, glede običajnega neindustrijskega pa zahteve NF T 51-800.

Evropske zahteve standarda DIN EN 13432 narekujejo pogoje za recikliranje embalaže s postopkom kompostiranja in bio-razgradnje, med tem ko ameriški standard ASTM D6400 ureja označevanje embalaže za aerobno kompostiranje v občinskih in industrijskih obratih. Neindustrijsko kompostiranje pa izpolnjuje zahteve francoske specifikacije NF T 51-800, ki ureja postopke domačega kompostiranja umetnih materialov, uporablja pa se lahko kot normativ tudi za druge materiale.

Kartoni Metsä Board Prime FBB EB so narejenih iz svežih celuloznih vlaken, ki so pridobljena iz trajnostno vodenih severnoevropskih gozdov. Odlikuje jih poseben razmejitveni sloj, ki omogoča izdelavo živilske embalaže, ki lahko prehaja v neposreden stik z živili. Sestav kartonov namreč ne vključuje deleža optičnih belil, fluoro-kemičnih sredstev ali drugih umetnih snovi. To pomeni, da posebno ločevanje te embalaže ni potrebno, recikliranje te je enostavno in stroškovno učinkovito.

Več informacij na www.metsaboard.com.