Spoznajte trajnostno embalažo v živo

20200415 Sappi Virtual Interpack
Tudi Sappi se predstavlja s številnimi novostmi virtualno.
V podjetju Sappi so razvili številne nove papirje za embalažo in specialne papirje, ki so bili razviti v duhu trajnosti. Ker je letos sejem Interpack odpadel in so ga prestavili v leto 2021 so se odločili, da svojo sejemsko ponudbo in načrtovan razstavni prostor predstavijo virtualno na spletni povezavi www.sappi-interpack.com. Predstavitev bo javnosti na voljo do 6 . do 31. maja letos.

Virtualna predstavitev se bo osredotočila na:
  • embalažo prihodnosti: trajnostne rešitve z uporabo papirja
  • optimalna zaščita vsebnosti embalaže in živilska embalaža
  • novi funkcionalni embalažni papirji z izjemnimi tiskovnimi lastnostmi
V podjetju Sappi se močno zavedajo trenda iskanja alternativ materialom izdelanih na osnovi fosilnih virov, zato imajo v svoji ponudbi že številne inovativne trajnostno zasnovane rešitve. Podjetje namreč v razvoju sledi 17 razvojnim ciljem trajnosti, ki so del vizije trajnostne politike industrije združenih narodov. Tovrstne rešitve zagotavljajo ekonomske, okoljske in socialne prednosti. Številne novosti bodo predstavili v okviru virtualne predstavitve virtualnega Interpack-a 2020 pod motom “Pro Planet Paper Packaging – welcome to the new pack-age / dobrodošli v novo dobo embalaže”. ,


Visoko učinkovita zaščita vsebin embalaže z uporabo papirjev odličnih konceptov
Sappi v svojo ponudbo vključuje vse več papirjev za izdelavo funkcionalne embalaže. Serija papirjev Sappi Guard range odlikujejo posebni razmejitveni sloji, sam papir pa za učinkovito zaščito vsebine ne potrebuje dodatnega premazovanja ali laminacije. Prav zato je tovrstno embalažo in papirje možno uporabiti v običajnih postopkih recikliranja, embalaža pa je okolju prijazna.


Rešitve Sappi Seal so odlična možnost izdelave embalaže, ki mora zagotavljati dobro tesnjenje. To namreč omogočajo integrirani posebni sloji papirja, ki jih je možno toplotno variti, hkrati pa preprečujejo prehod vlage do vsebine embalaže. Posebnost teh materialov je tudi sestava, saj so v 95-odstotnem deležu izdelani iz obnovljivih virov. So enostransko premazanimi papirji in jih lahko potiskamo z ofsetno ali flekso tehniko tiska. Za gravurno tehniko tiska pa je na voljo različica papirjev Sappi Seal G, ki bo prvič predstavljena v okviru virtualne predstavitve.

Poleg naštetega bo Sappi navzočim na dogodku podal tudi številne druge informacije izdelave funkcionalne embalaže, tudi primere dobrih praks in različne načine uporabe tovrstnih funkcionalnih papirjev.

Sappi rešitve za vsako priložnost
Za sektor izdelave gibke embalaže bodo predstavili različne tipe tovrstnih materialov. V virtualni predstavitvi se bodo osredotočili na serijo materialov Carcoat Repella Flex, ki jo odlikuje obstojnost na maščobe, materiali lahko prihajajo v neposredni stik z vsebino. V zasnovi so enostransko premazani in 'površinsko pol sijajni papirji. Predstavili pa bodo tudi poseben razgradljiv papir Algro Nature, ki izpolnjuje vse zahteve običajnega kakovostnega recikliranja. 

Posebnost ponudbe pa so tudi Sappi-jevi etiketni papirji, v predstavitvi bo poudarek na različici papirja Parade Label 4, ki omogoča zanesljivo mokro etiketiranje. Del predstavitve bodo tudi etiketni papirji z odpornostjo na maščobe. Tudi ti papirji so seveda reciklabilni.


Vse več možnosti za kartonažerje
Sappi je nedavno nadgradil ponudbo kartonov Algro Design Advanced z novimi gramaturami. Premium različici je osnovnima 220 to 380 g/m² dodana lažja 160 g/m². Na otip delujejo naravno, po zadnji strani pa so rahlo premazani, kar zagotavlja boljše tiskovne rezultate.

Različica papirja Atelier je nova za področje izdelave zložljive embalaže, ki je bila prvič trgu ponujena leta 2019. S kombinacijo izjemen svetlosti in beline ter površinske konsistence embalaži zagotavlja vpadljivost in višjo stopnjo tržne učinkovitosti. V okviru virtualne predstavitve bodo predstavili novo različico te serije gramature 220 g/m².

Več informacij na www.sappi.com in www.sappi-interpack.com.