Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200106 Agfa Greenguard Gold

Set UV-barvil Agfa Anuvia 1250/1551 in Anapurna 1200/1501 imajo odslej certifikat Greenguard-Gold.
UV-LED-barvila Anuvia 1250/1551 in Anapurna 1200/1501 podjetja Agfa Graphics so odslej certificirana s certifikatom Greenguard-Gold. Pečat dokazuje, da so barvila primerna za tisk aplikacij za notranjo rabo v zdravju zahtevnejših okoljih, kot so šole in zdravstvene ustanove. Obe seriji barvil sta združljivi z velikoformatnimi tiskalniškimi sistemi Anapurna in Jeti.

V skladu z zahtevami standarda Greenguard-Gold barvila zagotavljajo nizko stopnjo kemičnih emisij, kar zagotavlja čistost in zdravju neškodljiv zrak v zaprtih prostorih. Po navedbah Agfe novi kriteriji zahtevajo za več kot 360 enot lahko-hlapnih delcev manj, kar posledično zagotavlja manj zdravju škodljivih emisij. Zato barvila skladna s certifikatom Greenguard-Gold zagotavljajo zdravju varnejše okolje tudi tiskarjem. 
  
Barvila serij Anuvia in Anapurna štejejo set štirih oziroma šest barv, njihova glavna značilnost je širok barvni obseg izpisov, vsestranska uporabnost in možnost tiska togih in gibkih materialov, odlika je tudi njihova majhna poraba.

Več informacij na www.agfa.com.