Herma: Novo lepilo za enostavno odstranjevanje

20191230 herma lepilo za etikete
Podjetje Herma je ponudilo nova lepila za etikete (42RPP, 42LPP in 42X), ki jih po aplikaciji lahko enostavno odstranimo.
Podjetje Herma ima v ponudbi nova etiketna lepila, med katerimi je tudi lepilo 42RPP, ki nadomešča staro različico 42R. Namenjen je aplikacijam toplotno izpisanih etiket s funkcijo enostavnega odstranjevanja kljub toplotni obdelavi v procesu termo-tiska. Za označevanje oziroma etiketiranje kritičnih površin, kot so steklo, kovina in plastika pa so ponudili lepilo 42LPP, ki ga enostavno odstranimo tudi po izpostavitvi temperaturi 65°C .

Testi so pokazali, da tudi po petih mesecih izpostavitve temperaturam do 40°C čitljivost etiket zaradi zasnove lepila ostane nespremenjena. To je predvsem dobrodošlo v logistiki in označevanju transportnih zabojev z večkratno rabo. Po navedbah proizvajalca je odstranitev etiket enostavna in ne pušča kakršnihkoli sledi ali spremenjenega odtenka podlage na mestu aplicirane etikete. Tehnično je to doseženo z nanosom dveh slojev lepila, pri čemer vsak opravlja svojo funkcijo.

Z različico lepila Herma 42X na osnovi UV-akrilata pa Herma omogoča izdelavo etiket iz posebnih mehansko občutljivejših materialov. Te prav tako odstranimo brez posebnega napora in sledi.

Več informacij na www.herma.com.