Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191211 Xaar Ultra High Viscosity
Uporaba novih barvil in sredstev Xaar visoke stopnje viskoznosti omogočajo nove grafične aplikacije z izdelavo različnih atraktivnih zaznavnih učinkov.
Xaar, proizvajalec brizgalnih glav za kapljične tiskarske sisteme, je na nedavnem sejmu Inprint v Münchnu (Nemčija) predstavil nove aplikativne možnosti uporabe novih barvil visoke stopnje viskoznosti. Te se uporabljajo v kombinaciji s tehnologijo TF in  High-Laydown.

Večina brizgalnih glav omogoča uporabo barvil viskoznosti od 10 do 25 centipoaza (cP), nova Xaarova tehnologija pa omogoča uporabo teh viskoznosti do kar 100 cP. To omogoča uporabo barvil z večjo velikostjo delcev in gostote, kar po navedbah proizvajalca tiskovinam zagotavlja večji barvni prostor in intenzivnost. Z visoko viskoznimi sredstvi lažje ustvarjamo tudi različne zaznavne učinke, uporaba fotopolimerov z večjo molekulsko maso omogoča tudi reliefno 3D-tiskanje. Na sejmu so novo 3D-tenhologijo tiska High-Laydown predstavili skupaj z novimi brizgalnimi glavami Xaar-2001+.

Več informacij na www.xaar.com.