Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190920 UPM Raflatac
UPM Raflatac za bolj trajnostno in krožno gospodarstvo.
Podjetje UPM Raflatac je na letošnjem Labelexpu zagovarjalo trajnostne etiketne rešitve oziroma materiale za različno namensko rabo za vse, ki želijo reciklirati in krožno gospodariti z vhodnimi in izhodnimi materiali. Predstavili so številne tanjše in lažje umetne materiale in folije, med njimi rešitev UPM Raflatac PP Lite denimo, ki jo odlikuje lažji sloj etiketne osnove, nosilnega sloja in tanjši nanos samolepilnega sloja. Z lažjo zasnovo ta omogoča manj porabe surovin v sami izdelavi.

Ultrathin UPM Raflatac Vanish™ PCR etiketni material so na sejmu predstavili kot dober primer rešitve, ki zagotavlja 90-odstotno reciklabilnost. Odlikuje ga tudi enostavno odstranjevanje s PET-embalažnih aplikacij s pomočjo enostavnega vodnega izpiranja, kar izboljša tudi reciklabilnost slednjih.

Spreminjanje odpadkov v surovine je ključnega pomena za krožno gospodarstvo in samo vizijo trajnostnega poslovanja podjetja UPM Raflatac. V ta namen so predstavili tudi svoj program recikliranja RafCycle, ki zagotavlja povratnost etiketnih odpadkov v proces vnovične proizvodnje etiket. UPM Raflatac si predvsem v proizvodnji materialov želi zmanjšati porabo izvornih fosilnih surovin in zamenjavo teh z obnovljivimi certificiranimi in bio-alternativnimi viri.

Dodaten dokaz trajnostne poslovne naravnanosti je bila tudi predstavitev programa rešitev UPM Raflatac RAFNXT+, ki zagotavlja 20-odsotono manjši ogljikov odtis v primerjavi s sorodnimi konkurenčnimi standardnimi etiketnimi materiali. Posebnost predstavlja tudi folija UPM Raflatac Forest Film™, ki je polipropilenska folija na lesni osnovi.
 
Več informacij na www.upmraflatac.com.