Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190813 Nautilus SuperWhite
Nov recikliran papir Nautilus SuperWhite je na voljo v različnih gramaturah.
Embalažni in papirni koncern Mondi je nadgradil ponudbo z recikliranimi nepremazanimi papirji Nautilus kot odgovorom na potrebe trga. novi papirji so namenjeni pisarniškim in tudi profesionalnim aplikacijam digitalnega in klasičnega ofsetnega tiska.

Nov Mondi-jev papir je v Evropi na voljo preko partnerske distribucijske mreže (Antalis, Europapier in Igepa). Na voljo je v različnih gramaturah, od 80 do 350 g/m2, in formatih za ofsetni in digitalni tisk. Novi papirji pripadajo konceptu prodajnega programa Mondi Green Range in so FSC-certificirani. Kot 100-odsotno recikliran papir je različica Nautilus Classic odlikovana tudi s okoljskim pečatom modri angel (Blauer Engel).

Ponuda Nautilus
Nautilus SuperWhite je 100-odstoten recikliran, nepremazan papir, ki ima pisarniško stopnjo beline deviških recikliranih vlaken okvirno 150 CIE. Odlikuje ga nenavadno čista površina, na voljo je v formatu in zvitku v gramaturah od 80 do 350 g/m2, pisarniški formati so na voljo zgolj v gramaturi 80 g/m2.

Nautilus Classic je 100-odstotno recikliran naraven papir, ki ga odlikuje visoka stopnja voluminoznosti in opaciteta (112 CIE) z avtentičnimi sposobnostmi recikliranja. Na voljo je v različnih formatih in zvitkih gramatur od 70 do 300 g/m2, formata A4 in A3 sta na voljo zgolj v gramaturi 80 g/m2.

Nautilus SuperWhite in Classic za visoko-hitrostni kapljični tisk sta na voljo z posebno površinsko obdelavo, zato sta  optimalna za uporabo na tovrstnih sistemih tiska.

Nautilus ReFresh je troslojni papir s 30-odsotoki recikliranih vlaken. Srednji sloj je iz recikliranih vlaken, zunanja pa iz FSC-certificiranih svežih in brez vsebnosti klora. Na voljo je v gramaturi 80 g/m2 in ima stopnjo beline 161 CIE.

Več informacij na www.mondigroup.com.