Trajnost kot del korporativne strategije

20190812 Koehler Paper Group
Koehler razvija alternativne embalažne rešitve plastični embalaži.
Creative Board, nov recikliran karton skupine Koehler 100-odsototno izdelan iz sekundarnih celuloznih vlaken, ne ponuja zgolj široke izbire različnih barvnih odtenkov in različnih oblik aplikacij, ampak zagotavlja tudi trajnosten pristop v izdelavi in uporabi embalaže.

Z novim kartonom skupina Koehler sledi svoji razvojni strategiji trajnostnih materialov in embalaže z uporabo papirjev z bariero in funkcionalno površino. Cilj razvoja novih materialov je zagotoviti bariere, ki jih trenutno lahko nudijo samo embalažni plastični in kompozitni materiali. Poleg tega želijo zagotoviti tudi reciklabilnost teh materialov, ki naj bi bila združljiva z uveljavljenimi procesi in tehnologijami recikliranja papirja. V ta namen je skupina Koehler investirala več kot 300 milijonov evrov v nov proizvodni obrat v Kehlu (Nemčija).
 
Da so resnično trajnostno naravnani tudi glede same proizvodnje dokazuje hčerinska družba Koehler Renewable Energy (KRE), ki upravlja z različnimi sistemi za so-proizvodnjo biomase in vetrnimi elektrarnami. Njihov skupni cilj je do leta 2030 proizvesti več električne energije iz obnovljivih virov, kot jo porabijo za samo proizvodnjo papirja.
 
Več informacij na www.koehlerpaper.com.