Metsä Board: Nov center razvoja kartona & embalaže

20190701 Metsa Board center
Vizija novega centra v Äänekoski (Finska).
Metsä Board, evropski proizvajalec premium kartonov iz svežih celuloznih vlaken v skupini Metsä Group, namerava zgraditi nov center za razvoj kartonov ine embalaže v Äänekoski-u na Finskem. Novi center bo združil oblikovanje embalaže s strokovnim znanjem izdelave kartona pod eno streho, kar bo vodilo k razvoju novih kartonov in embalažnih rešitev. Odprtje omenjenega centra je načrtovano za leto 2020. Center bo ponujal prostor za pisarnam, laboratoriju, razvojno-raziskovalne objekte in studio za oblikovanje embalaže ter center za sprejemanje povratne informacij s trga.

Nov center bo ponudil številne priložnosti sodelovanja vseh v verigi izdelave embalaže, predvsem bo možno zasnovati celostno oblikovanje embalaže. Na enem mestu bo v okviru delavnic možno neposredno sodelovati z odjemalci in poslovnimi partnerji, na ta način bo Metsä Board lažje predstavil celoten potencial izdelkov

Metsä Board v svoji proizvodnji uporablja zgolj neobdelana sveža vlakna iz obnovljivih virov trajnostno upravljanih nordijskih gozdov. V letu 2018 je družba zabeležila prodajo v višini 1,9 milijarde evrov, zaposlovala je v skupnem okoli 2400 ljudi. Sama skupina Metsä Group pa posluje v okvirno 30 državah. Metsäliitto Cooperative, matična družba skupine Metsä, je v lasti približno 103.000 finskih lastnikov gozdov.

Več informacij na www.metsaboard.com.