Sappi se predstavlja na dogodku Packaging Première

20190425 Sappi Atelier
Sappi bo predstavil nov karton iz svežih vlaken in dvojnim površinskim premazom.
V okviru italijanskega sejma Packaging Première bo podjetje Sappi predstavilo nov karton Atelier.Poleg omenjene novosti bodo lahko obiskovalci njihovega razstavnega prostora spoznali še program papirjev Premium-Paperboard Algro Design, Fusion-Topliner (za aplikacije iz valovitega kartona) in Shopping-Bag (za različne aplikacije papirnatih vrečk). Predstavili se bodo skupaj s partnerskim podjetjem Plastic Stratosfera.

Nov karton Atelier je v 100-odstotih izdelan iz svežih celuloznih vlaken in dvojno površinsko premazan. Poleg naštetega ga odlikuje visoka stopnja voluminoznosti, zaradi svežih vlaken ima tudi visoko stopnjo beline, trdnosti in mokromočnosti. Na voljo je tudi s certifikatom FSC in PEFC.

V okviru razstavnega prostora bo predstavljena tudi serija papirjev Algro Design, ki šteje tri različice. Različica Solid Bleached Board (SBB) zagotavlja visoko stopnjo barvitosti in kontrasta reprodukcij, odlikujejo ga tudi dobre lastnosti vodenja papirja. Odvisno od različice je hrbtna stran nepremazana, prednja pa enojna ali dvojno premazana. Vse različice so vsestranske in omogočajo različne dodelavne postopke.

Valovit karton Fusion Topliner odlikuje visoka stopnja beline vrhnjega sloja. Ta zagotavlja dobre tiskovne rezultate in kakovostne barvne reprodukcije, hkrati je primeren za različne procese dodelave. Namenjen je izdelavi različne embalaže, POS-panojev in podobnega.

V okviru razstavnega prostora se bo predstavilo tudi partnersko podjetje Plastic Stratosfera z novim kartonom Sfera Argento Eco, ki ga odlikuje metalen površinski vtis visokega sijaja. Njegova največja posebnost je sestav brez vsebnosti PET-delcev, kar ni običaj tovrstnih konkurenčnih kartonov, zato je primeren tudi za recikliranje. Uporabljamo ga lahko v UV-ofsetnem tisku, UV-sitotisku in tehniki vročega tiska.

Več informacij na www.sappi.com in www.plasticstratosfera.it.