Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190305 asahi BFTH
AFP-BFTH digitalna fleksotiskarska plošča s tehnologijo Clean Transfer že na voljo.
V prvi polovici leta 2019 je podjetje Asahi Photoproducts najavilo prihod nove integrirane AFP-BFTH Flattop-digitalne fleksotiskarske plošče, ki je zasnovana na tako imenovani Clean Transfer tehnologiji. Nova trda plošča naj bi ustrezala poljubnemu delovnemu procesu in ne zahteva posebne obdelovalne opreme.

Nova rešitev AFP-BFTH je prva feksotiskarska plošča podjetja Asahi z integrirano Flattop  in Clean Transfer tehnologijo. Ti zagotavljata rastrske visoke elemente z ravnimi ploskvami in boljši prenos barve na tiskovni material, kar omogoča posebna zasnova foto-polimera, iz katerega sestoji nova plošča. Zaradi tega so po navedbah proizvajalca tiskovni rezultati boljši, življenjska doba plošč pa bistveno daljša.

Tehnologija boljšega prenosa barve Clean Transfer poleg omenjenega posledično zagotavlja dobre tiskovne rezultate ob manjšem nanosu tiskarske barve, še posebej v reprodukciji srednjih sivinskih tonov, kar zagotavlja redkejše čiščenje valjev in enostavnejše upravljanje tiska.

Nove fleksotiskarske plošče AFP-BFTH v trdnejši različici H so namenjene tisku folij in papirja. Na voljo bodo v debelini 1,14 in 1,7 mm. Združljive so za uporabo z barvami na vodni osnovi, osnovi topil in tudi UV-tiskarskimi barvami. V kombinaciji Micro-Screening-rastrsko tehnologijo zagotavljajo 100-odstotno homogene polno potiskane površine. Razvijamo jo lahko s sistemi standardih UV-svetil, energijsko učinkovitejših UV-LED-svetil in tudi naprednimi Full-HD-sistemi osvetljevanja.

Več informacij na www.asahi-photoproducts.com.