Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190219 mga natura
nova tiskarska barva izpolnjuje vse standarde FDA in predpise ES za tisk zložljive živilske embalaže.
Podjetje Hubergroup je javnosti ponudilo nove tiskarske barve serije MGA Natura, ki so namenjene formatnemu ofsetnemu tisku živilske embalaže. Hubergroup je preoblikoval svojo celotno serijo tiskarskih barv MGA Natura in ob tem razvil novo, ki v eni recepturi izpolnjuje vse standarde FDA in predpise ES za tisk zložljive živilske embalaže.

Kemiki podjetja Hubergroup so v razvoju nove tiskarske barve namreč vzpostavili metodo za integracijo popolnoma biozdružljive, a prej še neuporabljene surovine, v sestavo barve MGA Natura. Interni predpisi MGA, ki jih je Hubergroup uvedel za izdelavo tiskarske barve za tisk živilske embalaže, so definirani tako, da zagotavljajo barvo skladno z vsemi uveljavljenimi varnostnimi standardi tega področja. Vključujejo tudi zahteve dobre proizvodne prakse (Good Manufacturing Practice - GMP) glede uporabe teh barv v tisku živilske embalaže.

Nove barve so sestavljene iz surovin, ki zagotavljajo nično migracijo in zato lahko prihajajo v neposreden stik z živili. Ne vsebujejo nečistoč ali drugih neželenih snovi živilske industrije.

Več informacij na www.hubergroup.com.