Fujifilm: Novo prehrambno sprejemljivo barvilo

20180706 Fujifilm JetPress 720s barvila
Podjetje Fujifilm Europe je za sisteme Jet Press 720S predstavilo novo barvilo, ki je primerno za tisk primarne živilske embalaže.
Podjetje Fujifilm Europe je nedavno predstavilo novo barvilo za tisk živilske embalaže, ki je združljivo z digitalnimi tiskarskimi sistemi Jet Press 720S. Omenjena kombinacija omogoča izdelavo živilske embalaže, ki je v neposrednem stiku z živili, iz kartona in sintetičnih materialov, debeline vse so 600 mikrometrov.

Sistem Jet Press 720S z omenjenimi barvili je zato prava kombinacijo za digitalno realizacijo aplikacij zložljive embalaže za živila, farmacevtske izdelke, kozmetiko in gospodinjske izdelke. Nizkomigracijske lastnosti namreč izpolnjujejo vse zahteve, kar pomeni, da so lahko izpisi v neposrednem stiku z živili. Primerna so tudi za neposredno in posredno dodelavo z UV-sušečimi in vodno osnovanimi lakirnimi sredstvi.

Vsi uporabniki sistemov Jet Press, ki želijo v svojo ponudbo vključiti, lahko svoje stroje odslej povežejo tudi v centralni sistem načrtovanja in upravljanja planov proizvodnje Phoenix proizvajalca Tilia Labs. Ta deluje po načelu načrtovanja tiska s čim manj materialnega odpadka in tem večjo produkcijsko učinkovitostjo. 

Več informacij na www.fujifilm.com.