Metapaper & Mohawk: Nova serija papirjev

20180702 metapaper smooth
Obe različici papirjev Mohawk Smooth in Rough White sta HP Indigo-certificirani.
Podjetje Metapaper letos od maja dalje ekskluzivno v Evropi trži papirje Smooth in Rough White blagovne znamke Mohawk. Namenjeni so tisku na sistemih HP Indigo, digitalnih tiskarskih sistemih z uporabo suhega tonerja in tudi strojih klasičnega ofsetnega tiska.
 
Obe omenjeni površinski različici papirjev sta Indigo-certificirani, na voljo pa sta v gramaturah 100, 120, 160, 240 in 300 g/m2. Usmerjenost vlaken je lahko po širini ali višini pole, podprti formati pa so 50 x 70 cm, 32 x 46 cm, 33 x 48 cm, 35 x 50 cm in standardnem A3. Vse različice papirjev so na volj ov spletni trgovini Metapaper-Shop in na voljo do minimalne količine 10 pol dalje.

Obe površinski različici Smooth in Rough White sta proizvedena tako v obratih podjetja Mondi, kot tudi podjetja Mohawk. Obrati papirnice Mohawk so namenjeni manjši proizvodnji in podpori digitalnim tiskarjem, Mondi podpira proizvodnjo večjih količin papirja za ofsetne tiskarne.

V podjetju Metapaper se zavedajo, da se digitalni tisk še vedno hitro razvija, zato želijo še izboljšati površinske lastnosti, kot sta gladkost in odpornost. Na tem področju še posebej pripomorejo obsežne izkušnje in znanja podjetja Mohawk.

Več informacij na www.metapaper.io.