Beli tonerji in sublimacija za laserski tisk

20180626 ghost white toner
Aplikacija z uporabo belega tonerja.
Podjetje Ghost Gmbh s svojimi rešitvami omogoča zamenjavo črne kartuše in uporabo Ghost-ovega belega navadnega (Ghost White Toner) in posebnega sublimacijskega tonerja (Ghost Sublime Toner), s čimer lahko vsak tiskalnik spremenimo v sistem tiska s pokrivno belo barvo. To omogoča realizacijo posebnih aplikacij s potrebo po predtisku bele pokrivne barve brez potrebnih investicij v posebne tovrstne drage tiskalnike.

V kombinacij s samoobrezvalnimi transfernimi papirji je omejeno beli navadni toner postal na trgu stroškovno najbolj ugoden pristop za potisk temnih in barvnih tkanin.

Na letošnji Fespi so v živo predstavili tudi uporabo novega belega posebnega sublimacijskega tonerja in tako rekoč nov pristop sublimacijskega tiska oziroma tehniko prenosa belega tonerja. Za aplikacijo novega belega tonerja na tekstil ne potrebujemo niti posebnega transfernega papirja, enostavno podobo upodobimo na kopirni papir, toplotno pa podobo prenesemo na poliestersko osnovane tkanine in podobne substrate.

Z uporabo omenjenih belih tonerjev lahko potiskujemo aplikacije, kot so: ohišja in srajčke prenosnih telefonov, keramike, torb, aluminijastih predmetov, bombažne majice, naglavna pokrivala ... Za aplikacijo ne potrebujemo posebne programske opreme.

Več informacij na www.ghost-white-toner.com.