Agfa ponudila novo ploščo Adamas

20180417 agfa adamas
Nova Agfina plošča Adamas je brezkemijska rešitev.
Podjetje Agfa je trgu ponudilo novo brezkemijsko CTP-ploščo Adamas, ki naj bi bila po besedah proizvajalca ena bolj obstojnih v tisku, dobro se obnese tudi pri največjih hitrostih tiska in zagotavlja optimalne tiskovne rezultate. Primerna je za časopisne, revijalne in komercialne tiskarske aplikacije z vročim ali hladnim načinom sušenja.

Nova plošča Agfa Adamas je termalna brezkemijska plošča, ki jo lahko obdelamo s poljubnimi CTP-termalnimi sistemi. Zasnovana je na tehnologiji ThermoLink, ki ji zagotavlja mehansko in kemično robustnost brez potrebnega predgretja v brezkemijskem načinu razvijanja. Po zagotovilih proizvajalca naj bi bila obstojna v tisku naklad do 350.000 odtisov, 30.000 odtisov v UV-tisku. Visoka občutljivost plošče in kontrast omogočata reprodukcijo najbolj finih rastrov Sublima linijature do 240 lpi.

nova plošča Adamas je okolju kar se da prijazna rešitev, saj odpravlja razvijanje plošč z izpiranjem, kar zagotavlja nično porabo vode, zmanjšuje pa tudi odpadek do 75 odstotkov. Eko-zasnova plošče tiskarjem tudi zagotavlja, da jo lahko očistimo enostavno s pH-nevtralnimi čistilnimi sredstvi brez dodatne vode.

Več informacij na www.agfagraphics.com.