Folex: Zlata in srebrna etiketna folija

20180112 folex logo
Novi toplotno stabilni in trpežni poliestrski etiketni foliji za dodelavo etiket Signolit SC 48 (z zlatim površinskim premazom) in folija Signolit SC 50 (s srebrnim površinskim premazom).
Izdelava metaliziranih etiket z laserskimi in podobnimi digitalnimi sistemi je po večini problematično. Glavni problem je seveda tisk na osnovi elektrostatskega privlaka, ki ne zagotavlja vedno dobre tiskovne rezultate na tovrstne metalne folije. Posebej za namen laserskega tiska so zato na voljo različne prilagojene rešitve, med katerimi sta tudi novi foliji podjetja Folex: Signolit SC 48 in SC 50.

Novi, srebrna in zlata folija, sta primerni za potisk z lasersko tehnologijo zaradi svoje zasnove, ki ne vsebuje kovinskih delcev, lepilni del pa je tehnološko klasičen, saj je v praksi sprejemljiv in splošno zanesljiv. Folija Signolit SC 48 je toplotno obstojna in trpežna poliestrska folija debeline 0,070 mm. Oslojena je s trajnim akrilnim lepilom, površinsko pa obdelana s sijajnim silikonskim sredstvom zlatega odtenka, ki foliji zagotavlja odpornost na praske. a proti praskam. Folija Signolit SC 50 ima enako strukturo, razlika je le v srebrnem odtenku silikonske prevleke.

Foliji sta tudi vodoodporni in zagotavljata dober oprijem tonerja. Primerni sta za notranjo in zunanjo rabo in izdelavo luksuznejših etiket za področje označevanja in dekoracije embalaž nakita, parfumov in kozmetike. Na voljo sta v formatih: A4, A3, SRA3.

Več informacij na www.folex.com.