Skupina Sappi z delom programa skupine Cham Paper

20180108 sappicham
Južnoafriški koncern je nadgradil svoje kapacitete na področju izdelave specialnih in embalažnih papirjev. Omenjen program papirjev so prevzeli od skupine Cham Paper.
Južnoafriški koncern Sappi Limited, proizvajalec celuloze, specialnih, embalažnih in drugih grafičnih papirjev ter biomaterialov, je prevzel program specialnih in embalažnih papirjev skupine Cham Paper Group Holding AG (CPG).

S prevzemom so postali lastnik CPG-papirniških obratov v Italiji (Carmignano in Condino), upravitelj poslov Digital Imaging Cham in lastnik vseh blagovnih znamk in tehnično razvojne dokumentacije.

Vključitev poslovnega segmenta Cham specialnih papirjev v ponudbo Sappi pomeni za obe podjetji novo perspektivo, še posebej za najbolj uspešna obrata v skupini Cham, to sta Carmignano in Condino. To pomeni razvoj poslovanja, širjenje trga, inovacije proizvodov, iskanje priložnosti za širitev in razvoj kadrov.

Po mnenju vodilnih v Sappiju je prevzem izveden v skladu s strategijo diverzifikacije ponudbe (Vision2020) in razvoja te v segmentih višje dobičkonosnosti. Hkrati bo prevzem povečal zmogljivost skupine za 160.000 ton specialnih papirjev na leto, kar bo omogočalo osvajati nove kupce in tržišča.

Več informacij na www.sappi.com in www.cham-group.com.