Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180103 DP Lenticular 75 LPI Lenstar Lite
Novo lentikularno folijo 75 LPI Lenstar »Lite« je možno uporabljati skoraj na vseh ofsetnih tiskarskih sistemih.
Podjetje DP Lenticular je razvilo novo lentikularno folijo 75 LPI Lenstar »Lite« Elliptical, ki ima posebno eliptično lentikularno obliko. Po besedah proizvajalca je še posebej primerna za izdelavo 3D-animacijskih učinkov tiskovin.

Z debelino 406 µm je enako debela kot že obstoječa folija 75 LPI Ecolens in tanjša od folije Lenstar Plus 75 LPI, ki ima debelino 457 µm. Na ta način je poraba materiala manjša, kar zagotavlja stroškovno ugodnejšo izdelavo tovrstnih tiskovin.

Tako kot folija Lenstar Plus 75 LPI je po besedah proizvajalca tudi folija 75 LPI Lenstar „Lite“ Elliptical primerna za uporabo na večini ofsetnih tiskarskih sistemov. Lentikularno vezivo Lenstar Plus je namreč zasnovano na posebni polimerni tehnologiji, ki je združljiva z ofsetno tehnologijo in hkrati tudi prijaznejša okolju. Nova folija je na voljo v različnih formatih, tudi manjšem formata 52.

Folija zagotavlja enostavno rezanje in obdelavo, odporna je na udarce in ima v tisku visoko absorpcijsko zmogljivost in stabilnost. V celoti je reciklabilna in brez vsebnosti BPA-delcev in klora. Odlikuje jo tudi dobra površinska napetost in dolgoročna obstojnost.

Več informacij na www.dplenticular.com.