Mondi: Vodotopna folija, manj bremena za okolje

20170920 vodotopna folija Mondi
Mondijeva trajna embalažna folija za gospodinjskih in higienskih izdelkov je odslej biološko razgradljiva.
Podjetje Mondi je razvilo in nedavno predstavilo okolju sprejemljivejšo trajno embalažno folijo, ki je vodotopna in tako biološko razgradljiva. Primerna je za pakiranje in embalažo različnih praškov, kapsul, tablet oziroma različnih suhih sredstev … Po besedah proizvajalca se ob stiku z vodo popolnoma razgradi.

Folijo odlikujejo tesnilne in termo obstojne lastnosti, predstavlja zračno neprepustno membrano. Popolnoma razgradljiva je ob stiku z vodo, potrošnik pa je kljub temu popolnoma varen, da ne pride v stik s škodljivimi ali agresivnimi kemičnimi vsebinami. Mondi je omenjeno novo folijo razvil kot trajnostno rešitev, ki je predvsem okolju prijaznejša, saj z biološko razgradljivostjo znatno zmanjšuje odpadek.

Nova folija je bila prvotno razvita za pakiranje gospodinjskih in higienskih sredstev, a za več kot uporabno se je izkazala tudi v okviru pakiranja drugih izdelkov, kot so kmetijska kemična sredstva, gnojila, semena, razkužila, sredstva v gradbeništvu, kot je cement …

V letu 2016 je Mondi ustvaril prodajo v višini 6,7 milijarde Evrov in donosnost kapitala (ROCE) v višini 20,3 odstotka. Glavni vodilni njegovi tržni deleži so v Srednji Evropi, Rusiji, Severni Ameriki in Južni Afriki.

Več informacij na www.mondigroup.com.