Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20170829 Herma Labelexpo
Z večplastno tehnologijo in uporabo lepila HERMAperfectOpaque postanejo etikete neprosojne.
Specialist v razvoju samolepilnih tehnologij, Herma, bo na letošnjem sejmu LableExpo v Bruslju (Belgija) predstavil nov asortima samolepilnih lepil HERMAperfectOpaque. Uporaba teh je zasnovana na večplastni tehnologiji premazovanja, ki prvič omogoča izdelavo neprosojnih samolepilnih etiket z odličnimi adhezijskimi lastnostmi brez posebnega dodatnega razmejitvenega sloja.

V izdelavi neprosojnih etiket je navadno težava nanos barve, kar pomeni stalen kompromis med izdelavo manjših neprosojnih etiket, saj te posledično prinašajo manjše obremenitve nanosa barve, in pa izdelavo večjih z uporabo že obarvanih samolepilnih materialov. Navadno tovrstne etikete tudi ne ustrezajo nizkomigracijskih zahtevam za uporabo na živilski embalaži.

V ta namen bo podjetje herma predstavilo večplastno tehnologijo premazovanja z uporabo lepil HERMAperfectOpaque, ki etikete naredi popolnoma neprosojne, z odličnimi samolepilnimi lastnostmi in odlične so tudi nizkomigracijske karakteristike. Na tak način izdelane etikete so primerne za aplikacije, kjer je potrebna visoka začetna adhezija, primerne so tudi za zanesljivo aplikacijo na vlažne in hladne površine.

Več informacij na www.herma.de.