Adaptive Defense: Ključna je dobra zaščita

20170606 panda adaptive defense
Ugodna in učinkovita rešitev zaščite vaših poslovnih podaktov.
Adaptive Defense je bistveno cenejša rešitev od odkupnine, ki jo v obliki plačila v Bitcoin-ih zahtevajo »ugrabitelji« vaših poslovnih podatkov! Če vemo, da je trenutna vrednost BITCOIN-a dobrih 2.300 Evrov, ni težko izračunati, koliko vas stane zahteva po plačilu določenega števila BTC-jev.

Ključna je dobra zaščita, ki pa je v primerjavi z zahtevano odkupnino smešno nizka. Letni najem stane le nekaj Evrov, lahko pa ...


Funkcionalne posebnosti
  • Adaptive Defense blokira napredne napade, ki jih druge rešitve ne vidijo, tudi napad WannaCry in podobne.
  • Nov varnostni model z večjo preglednostjo, sposobnostjo odkrivanja, blokiranja groženj ter poročanjem omogoča takojšen odziv rešitev Panda Security na kibernetske grožnje.
  • Napredna varnostna zaščita iz oblaka uporablja tehnologijo kontekstualne inteligence, ki ne le ščiti uporabnike, temveč omogoča aktivno sodelovanje mednarodnih kibernetskih varnostnih služb, je povedal Juan Santamaría, izvršni direktor podjetja Panda Security.
  • Adaptive Defense deluje tudi z vašo obstoječo antivirusno zaščito!

Ali ste vedeli?

Napredna zaščita Adaptive Defense je s svojim stalnim spremljanjem in razvrščanjem spletnih groženj dokazala še enkrat večjo učinkovitost in pred škodljivo kodo WannaCry zaščitila vse stranke, ki so imele v danem trenutku aktivirano zaščito na svojih računalnikih. Še več, Panda Security je potrdila, da v IT-okoljih, ki jih v celoti ščiti rešitev Adaptive Defense, ni prišlo niti do ene same okužbe.
 
Takoj, ko je izsiljevalska škodljiva koda WannaCry začela svoj napad v številnih španskih podjetjih in hitro prerasla v globalno grožnjo, sta tehnična ekipa podjetja Panda Security in njen varnostni laboratorij napad vzela pod drobnogled in spremljala njegovo širitev. Kibernetski napad, ki je dosegel več kot 150 držav in okužil več kot 200.000 pretežno poslovnih uporabnikov in javnih ustanov, je pokazal, da je večina tradicionalnih varnostnih rešitev nezadostnih. Področje kibernetske varnosti zato potrebuje drugačne prakse in pristope.

Organizacije, kot je španski Narodni kriptologični center, se zanašajo na nov varnostni pristop, ki spremlja vse, kar se dogaja v poslovnem omrežju podjetja. Izjemno preglednost rešitve Adaptive Defense glede krajine kibernetskih groženj je omenjena organizacija uporabila tudi za pripravo uradnega poročila širitve škodljive kode WannaCry.

Zaščitite se!
Obstaja zelo visoka verjetnost, da bodo napadu WannaCry sledili novi podobni napadi, saj bodo napadalci še naprej izkoriščali ranljivost EternalBlue in zanjo pripravili nove škodljive programske kode. Prav zato družba Panda Security podjetjem in posameznikom svetuje naslednje ukrepe:
  • Uporabljajte novo generacijo varnostne zaščite pred virusi in škodljivimi kodami ter napredne požarne zidove.
  • Posodobite računalnike in sisteme z najnovejšimi varnostnimi posodobitvami proizvajalcev strojne in programske opreme.
  • Ne odpirajte datotek, priponk ali klikajte povezav v e-poštnih sporočilih pošiljateljev, ki jih ne poznate ali jim ne zaupate. Prav tako ne odgovarjajte na takšna e-sporočila.
  • Bodite pozorni pri klikanju na povezave v e-sporočilih, spletnih klepetalnicah in družbenih omrežjih, tudi če jih prejmete od znancev.
  • Redno izdelujte varnostne kopije svojih podatkov na svojih napravah, posebej tistih, ki so najbolj občutljivi.

Princip delovanja protivirusnega programa Adaptive Defense.

Konica Minolta Slovenija je Panda Business Partner.

Več informacij na:
Tomaž Špendal
Konica Minolta Slovenija
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
S: www.konicaminolta.si