Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP je objavil, da uporabniki z vsega sveta izbirajo HP-jeve delovne postaje zaradi njihove izjemne zmogljivosti, vrednosti in preprostega servisiranja.



Raziskovalna družba IDC je namreč objavila, da je bil HP v tretjem četrtletju 2009 vodilni ponudnik v kategoriji delovnih postaj na svetu.(1) HP je v zadnjih četrtletjih beležil občutno rast tržnega deleža, ki je po raziskavi IDC Worldwide Workstation Tracker (november 2009) v tretjem četrtletju dosegel 44,1 odstotka. Še bolje so se HP-jeve delovne postaje odrezale na slovenskem trgu, kjer ima HP 86,1-odstotni tržni delež pri mobilnih delovnih postajah in 71-odstotnega pri namiznih modelih.

»Kupci po vsem svetu vlagajo v delovne postaje HP Z Workstations kljub težavnim gospodarskim razmeram, saj se te zaradi dviga zmogljivosti in storilnosti poplačajo v presenetljivo kratkem času,« je povedal Kobi Elbaz, direktor poslovne enote za odjemalske rešitve in delovne postaje, HP EMEA.

»Naši uporabniki, ki prehajajo na virtualno modeliranje in digitalne prototipe, izbirajo zmogljive delovne postaje HP, ki jim omogočajo v celoti izkoristiti prednosti naših naprednih orodij za 3D-vizualizacije, simulacije in analize,« je povedal Jeff Kowalski, glavni tehnološki direktor v Autodesku. »HP-jeve delovne postaje so prav tako ključni del Autodeskovega razvojnega procesa, zato našemu partnerju čestitamo za ta mejnik pri tržnem deležu.«

HP je letos predstavil nagrajene delovne postaje serije HP Z Workstation, s čimer so uporabnikom na voljo prednosti HP-jevih stalnih inovacij. Delovne postaje HP Z800, HP Z600 in HP Z400 prinašajo več kot 20 HP-jevih inovacij, kot je napajalnik, ki preverja svoje delovanje, ter temeljijo na zmogljivostih Intelove procesorske družine Intel Xeon.(2) HP je letos še okrepil prednosti svojih delovnih postaj s predstavitvijo orodja za videokonference in sodelovanje HP SkyRoom, ki je kupcem delovnih postaj HP Z Workstation na voljo brez dodatnih stroškov. HP SkyRoom je za plačilo na voljo tudi za vse druge osebne računalnike, ki izpolnjujejo minimalne zahteve.

Podjetje Ducati iz italijanske Bologne je izbralo HP-jeve delovne postaje za načrtovanje in analize, na katerih temeljijo njegovi športni motocikli, poznani po edinstveni kombinaciji motornih lastnosti, inovativne oblike, naprednega inženirstva in celotne tehnične odličnosti.

»S pomočjo HP-jevih delovnih postaj uporabljamo samo aplikacije CAD. Opustili smo uporabo fizičnih modelov,« je povedal Roberto Cane, direktor za elektronski sistem pri Ducatiju. »Prej smo pripravljali profile motociklov in njihovih komponent v naravnih dimenzijah, pri čemer smo za preverjanje in primerjanje možnih alternativ potrebovali dva ali tri modele za vsak del. Digitalizacija tega procesa prinaša velike prihranke pri času in denarju, prav tako pa je koristna zaradi zmanjšanja števila napak.«

Podjetje Perceptive Pixel iz New Yorka, ki razvija napredne rešitve za upravljanje z dotikom, se je prav tako odločilo za prehod na HP-jeve delovne postaje. Z njihovo pomočjo je razvilo Magic Wall, hologramsko rešitev, ki jo je televizijska mreža CNN uporabila na zadnjih ameriških predsedniških volitvah in ki je prejela nagrado 2009 National Design Award (National Design Museum). Rešitve podjetja Perceptive Pixel uporabljajo televizijska omrežja po vsem svetu pri poročanju o volitvah, športnih dogodkih, vremenu in pri mnogih televizijskih oddajah, kot je serija NCIS:LA.

»Smo resnična zgodba o uspešnem prehodu. Če želite storiti pravo stvar v medijski industriji, uporabljate HP-jeve delovne postaje,« je dejal Jeff Han, ustanovitelj in glavni znanstvenik pri podjetju Perceptive Pixel. »Najbolj vzdržljive in tehnološko zmogljive sisteme, primerne za visokozmogljive medijske aplikacije, lahko sestavi samo HP. To smo takoj videli pri naših novih strankah - ravno zaradi teh razlogov so že uporabljale HP.«

Več informacij o delovnih postajah HP Workstations je na voljo na naslovu www.hp.com/go/workstations.

O podjetju HP
HP ustvarja nove možnosti za razvoj tehnologije, ki pomembno vpliva na ljudi, podjetja, vlade in družbo. HP kot največje tehnološko podjetje na svetu povezuje ponudbo za reševanje izzivov strank, ki zajema tiskanje, osebno računalništvo, programsko opremo, storitve in IT-infrastrukturo. Več informacij o podjetju HP (NYSE: HPQ) je na voljo na naslovu http://www.hp.com.


(1) Vključuje namizja delovnih postaj, strežniške rezine in omare.
(2) Tehnologiji Dual in Quad Core sta zasnovani za izboljšanje zmogljivosti pri večnitnih programskih izdelkih in operacijskih sistemih s podporo večnitnosti. Lahko zahtevata primerno sistemsko programsko opremo. Ni nujno, da bodo njune prednosti lahko izkoristili vsi uporabniki ali vse programske aplikacije.

Več informacij:

Koraljka Bošnjak

Vodja trženja v skupini za osebne sisteme za Hrvaško in Slovenijo, HP
+385 1 60 60 231
+385 91 50 26 695
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.