Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160901 IT SECURITY guard
Informacijska varnost ima ključno vlogo in je vzrok za skrb podjetij, kaže poročilo Office Insights 2016.
Canon EMEA je predstavil ključne poudarke razdelka Varnost poročila Canon Office Insights 2016[1]. Poročilo razkriva, da je informacijska varnost osnovna zahteva in nenehna skrb podjetij, ki igra pomembno vlogo pri odločanju za implementacijo tehnologij za vse industrijske panoge in podjetja vseh velikosti na hitrorastočih trgih regije EMEA.

Odločevalci v podjetjih na hitrorastočih trgih vlagajo vse več časa in vse večje proračune v izboljšanje načinov obdelave podatkov in dokumentov, saj se jih kar 79 % strinja, da igra tehnologija ključno vlogo pri ohranjanju varnosti dokumentov. Rezultati dokazujejo, da je računalniški oblak prepoznan kot pomemben mehanizem, da hitrorastoči trgi razširijo svetovno trgovino, da se spodbudi ustvarjanje delovnih mest ter zmanjša ovire za nove izdelke in poslovne modele. Raziskava kaže, da se odločevalci zavedajo rešitev, temelječih na oblaku, ki jim nudijo podporo pri upravljanju dokumentnih delovnih tokov, in prednosti, ki jih lahko ustvarijo z uporabo le-teh.

Vseeno pa obstaja zaskrbljenost glede varnosti pri obdelavi in rokovanju z dokumenti, še posebej prek storitev v oblaku. Več kot 50 % poslovnih vodij je kot nenehno skrb navedlo izgubo fizičnih kopij dokumentov, poleg tega pa med glavne vzroke za zaskrbljenost sodijo še izguba naprave, avtorizacija podatkov ter grožnje z virusi in vdori. Varnostne posledice in motnje zaposlenih so najpogostejše ovire za delo po konceptu »Prinesi svojo napravo« (angl. Bring Your Own Device oz. BYOD), z izrazitim odzivom v vseh preučevanih regijah.[2]

Ključne ugotovitve v regiji CEE (Hrvaška, Kazahstan, Romunija, Slovenija):
  • Izguba občutljivih dokumentov skrbi več kot polovico vprašanih, vseeno pa je manj končnih uporabnikov zaskrbljenih glede izgube občutljivih tiskanih dokumentov kot v celotni regiji EMEA.
  • Želja po naprednih modelih tiskalnikov je močnejša od povprečja v regiji.
  • 53 % vprašanih vidi vrednost v možnostih tiskanja s pametnega telefona, tablice ali prenosnega računalnika neposredno na tiskalnik na njihovem delovnem mestu. A za širše sprejetje oddaljenega tiskanja je treba najprej odgovoriti na varnostna vprašanja.
  • Uvajanje storitev v oblaku za obdelavo dokumentov je še vedno v povojih. 58 % vprašanih vidi njihove prednosti, a strah pred izgubo nadzora nad dokumenti in dostopom je močnejši.
  • Varnostni pomisleki zavirajo tudi uvajanje rešitev BYOD, vendar je praksa običajna tako v regiji EMEA kot CEE (47 % delodajalcev jo dovoljuje).

»Podjetja cenijo, da je tehnologija v ospredju varnosti, a s težavo izkoristijo njene prednosti,« je povedal Matthew Wrighton, direktor prodaje in marketinga za področje medpodjetniških rešitev za trge v razvoju v podjetju Canon Europe. »Regije, zajete v raziskavo, imajo priložnost za sprejetje najsodobnejše tehnologije za povečanje varnosti, saj so veliko manj obremenjene s podedovanimi IT-sistemi, ki prevladujejo na drugih trgih. Naslednja koraka sta odstranjevanje ovir za sprejetje tehnologije in podpora podjetjem vseh velikosti pri tem, da bodo še bolj varna; še posebej pri tem, kako lahko v svojo korist varno izkoristijo računalniški oblak in koncept BYOD.«

###

O Canonu CEE
Canon CEE (s sedežem na Dunaju v Avstriji) je regijska prodajna podružnica podjetja Canon Europe (RSO) za Srednjo in Vzhodno Evropo, Osrednjo Azijo in Kavkaz. Ustanovljen je bil leta 1994 z namenom razvoja rastočih srednje- in vzhodnoevropskih trgov. Danes je Canon CEE odgovoren za 25 držav, razdeljenih na osem regij, kjer je delovanje Canona CEE podprto bodisi s strani hčerinske družbe Canona CEE bodisi predstavništva Canona CEE. Objave družbe Canon CEE lahko spremljate tudi na profilu na LinkedInu: https://www.linkedin.com/company/canon-cee

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.


[1] Preučevane regije: Bližnji vzhod, Afrika, Srednja in Vzhodna Evropa ter Evrazija. (Hrvaška, Kazahstan, Savdska Arabija, Maroko, Nigerija, Romunija, Slovenija, Republika Južna Afrika, Turčija, Združeni arabski emirati)
[2] Statistike v tem razdelku so neposredno iz poročila.