Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160725 EFI Fiery Navigator
Fiery Navigator: optimizirano razporejanje opravil, zanesljiva izvedba operativnih procesov z inteligentnim odločanjem s pomočjo EFI-jeve platforme v oblaku.
Poleg novega LED-tiskalnika za tisk valovite kartonske embalaže v enem prehodu, Nozomi C18000, in novih vodno osnovanih kapljičnih barvil Aqua Endure, je podjetje Electronics for Imaging (EFI) na letošnji Drupi predstavilo tudi nove tehnološke rešitve priprave. Nov je upravljalno uporabniški vmesnik (DFE) EFI Fiery XB s prilagodljivo strežniško tehnologijo High-Volume-Blade-Server. Ta naj bi tiskalnikom zagotavljal hitrejše delovanje tiskalnikov. Posebnost je tudi nov koncept upravljanja tiskalniških opravil v oblaku na sistemih Fiery z rešitvijo Fiery Navigator. Nova pa sta tudi dva nova produkcijska paketa rešitev (Productivity Suite): Corrugated Packaging Suite (tisk na valovit karton) in Publikation Suite (založništvo). Paket sestoji iz avtomatiziranih in certificiranih procesov izvedbe opravil.

Z novo upravljalno platformo Fiery-XB-DFE si EFI zagotavlja hitro obdelavo tiskalniških opravil in s tem prednost na področju produkcijskega tiska. Po njihovih besedah naj bi bili visoko zmogljivi kapljični sistemi priznanih proizvajalcev Canon, EFI, Landa in Xerox odslej vodeni s pomočjo te. Prilagodljiva DFE-platforma uporablja programsko zasnovo Fiery, ki skrbi za hitro in učinkovito rastrsko obdelavo ter optimalno rabo razpoložljivih izhodnih virov. Obdelava podatkov se izvaja po konceptu ROOM (enkratna rastrska obdelava z večkratnim izhodom), tudi za opravila formata B1. Z drugimi besedami je zagotovljena rastrska obdelava dokumentov pri nazivni hitrosti produkcijskih izhodnih sistemov.

Nova rešitev v oblaku Fiery Navigator uporabnikom predvsem nudi vpogled v podatke proizvodnje. Na osnovi teh lahko predvsem optimalno koristijo izhodne vire, dodeljujejo opravila inteligentno in zanesljivo v skladu z zahtevami realizacije in kakovosti. Na ta način lahko zmanjšamo tudi obratovalne in materialne stroške.

Predstavilo so tudi dva nova produkcijska paketa delovnih tokov, ki sta nastala v skladu z analizami potreb uporabnikov. Sestavljata ju osrednji podatkovni MIS/ERP-sistem proizvajalca EFI in integrirane programske komponente, ki omogočajo povečevati produkcijsko učinkovitost in dobičkonosnost poslovanja.

Produkcijski paket EFI Corrugated Packaging Suite, ki je osnovan na podatkovno dodelavnem sistemu EFI-MIS/ERP z definicijami proizvajalca dodelavne opreme Kern in integriranih programskih komponentah portfelja rešitev EFI-CTI. Z njim lahko upravljamo procese v tisku na valovit karton in dodelave.

Paket Publication Print Suite pa je celosten paket rešitev za založniške tiskarne s produkcijo knjig, časopisov, periodičnih edicij, katalogov, direktne pošte in podobnega v večjih nakladah. Vzpostavljen je lahko na sistemu vodenja proizvodnje EFI Monarch ali ERP-tehnološke programske tehnologije z osnovnimi ERP-integriranimi funkcijami.

EFI je na Drupi predstavil tudi najnovejše različice obstoječih paketov rešitev Enterprise Commercial Print Suite, Packaging Suite in Midmarket Print Suite.

Paket Enterprise Commercial Print Suite je zasnovan na sistemu vodenja proizvodnje EFI Monarch-ERP, ki zagotavlja boljše vodenje opravil in vodenje zalog, podpira pa tudi spletni tisk s pomočjo spletno tržne platforme EFI Digital Storefront. Opremljen je tudi s številnimi CRM-orodji in naprednimi funkcijami poročanja.

Najaktualnejša različica paketa EFI Packaging Suite je nadgrajena z 22 certificiranimi delovnimi tokovi, ki podpirajo še več avtomatizacije v upravljanju produkcijskih procesov izdelave etiket in embalaže. Podprti so z ERP-rešitvami EFI Radius in integriranimi modularnimi komponentami neodvisnih proizvajalcev, kot je denimo gonilnik Esko Automation Engine.

Aktualna različica paketa EFI Print Suite pa je zanovan na programski MIS/ERP-sistemski rešitvi EFI Pace. Uporabnikom so na voljo nova orodja za enostavno izdelavo kalkulacij in ponudb, enostaven za uporabo je tudi filter iskanja izdelanih ponudb, kar povečuje učinkovitost.

Več informacij na www.efi.com.