Računalništvo

Esko & Amtech Software v partnerstvo

20190115 esko amtech
Partnersko sodelovanje podjetij Esko in Amtech Software bo novosti prineslo predvsem za področje izdelave embalaže iz valovitega kartona.
Podjetje Esko je napovedalo, da je s podjetjem Amtech Software vstopilo v strateško partnerstvo, da bi svojim strankam na trgu obdelave in izdelave embalaže iz valovitega kartona zagotovilo še več učinkovitosti. Partnerstvo bo predvsem skušalo odpraviti podatkovne podvojitve v delovnih tokovih, s tem bo zagotovljena višja stopnja učinkovitosti v celostno avtomatiziranih in podatkovno vodenih delovnih procesih.

Preberi več

Tisk s HTML-predlogami

20181229 Flyeralarm LFP PDF Chip Callas
Velikoformatni digitalni tisk plakatov pri podjetju Flyeralarm Large Format Printing GmbH.
Podjetje Callas Software je javnosti nedavno ponudilo novo različico PDF-Chip 2.0, ki predvsem zagotavlja višjo produktivnost obdelave opravil za tisk. s posebno ukazno konzolo kot orodja nove različice rešitve PDF-Chip ustvarjajo PDF-predloge za tisk direktno iz HTML-predlog.

Preberi več

MBO: Datamanager 4.0 za več povezljivosti

20181221 mbo datamanager
Statistična analiza programskega vmesnika Datamanager 4.0.
Podjetje MBO je trgu ponudilo novo programsko rešitev Datamanager 4.0, ki omogoča več omrežne povezljivosti tiskarskih in knjigoveških strojev. Del te je tudi programsko orodje za analizo produkcijskih tokov in planiranje proizvodnje, katerega odlika je odprtost vmesnikov, ki omogočajo več možnosti integracije v različne strojne in programsko informacijske sisteme.

Preberi več

Kodakovi uporabniki na konferenci v Lizboni

20181122 gua kodak
Storitve v oblaku in avtomatizacija delovnih sistemov sta bili dve osrednji temi letošnje Kodakove uporabniške konference.
Leta 2005 se je v glavnem mestu  Portugalske v Lizboni začela letna organizacija evropske Kodakove konference GUA (Graphic Users Association of Kodak Solutions). Aktualna letošnja konferenca je bila tridnevni dogodek, ki so se ga udeležili gosti iz celotne Evrope. Dogodek je poleg uporabnikom Kodakovi rešitev namenjen tudi poslovnim partnerjem za intenzivno izmenjavo izkušenj in vzpostavitev dialoga glede industrijskih in tehnoloških trendov ter novosti koncepta Unified Workflow Solutions. Univerza GUA dopolnjuje program konference s poglobljenimi predavanji posebnih tem glede Kodakovih aplikacij in programske opreme.

Preberi več

3D-ilustracija: Slovenska boginja Vesna

20181009 Vesna
Interpretacija s 3D-nadgradnjo digitalne ilustracije.
Namen objavljenega projekta tokratnega izida revije Grafičar je bil izdelati digitalno ilustracijo slovanske boginje Vesne in jo nadgraditi s 3D-elementi, ki bodo omogočali interaktivnost in dodali ilustraciji globino. Za izdelavo končnega dela so bili uporabljeni grafi čna tablica Wacom, program Adobe Photoshop, v katerem smo naslikali ilustracijo, in Unreal Engine, integrirano orodje za razvoj iger, simulacij in vizualizacij, kjer smo delu dodali 3D-elemente in interaktivnost.

Preberi več

Weilburger Graphics: Nov kalkulator porabe laka

20180925 weilburger kalkulator
Nov kalkulator tiskarjem omogoča hiter in enostaven izračun porabe lakirnih sredstev.
Francoski proizvajalec lakirnih sredstev, vodno osnovanih fleksotiskarskih barv in lepil, Weilburger Graphics, je nedavno ponudilo novo programsko orodje za kalkulacijo porabe lakirnega sredstva. Ta tiskarjem omogoča hiter in enostaven izračun porabe lakirnih sredstev na osnovi osnovnih tiskarskih karakteristik predloge za tisk.

Preberi več