Računalništvo

Heidelberg predstavil novo različico Prinect 2020

20191016 prinect 2020
Nova različica Prinect 20320 ponuja uporabnikom več funkcij v oblaku, ki poenostavljajo uporabo samega delovnega sistema.
Podjetje Heidelberg je nedavno predstavilo novo različico delovnega sistema Prinect 2020, ki je po navedbah proizvajalca enostavnejši za uporabo zaradi številnih novih funkcij Prinect-Produktions-Workflows, ki so na voljo v oblaku. Parametri, kot so tiskovni material, posebne barve, sheme zgibanja in drugo se v sistemu definirajo že v procesu planiranja proizvodnje in so neposredno posredovani v Prinect Press Center. Na ta način je definiranje parametrov v zadnji minuti na samem stroju reducirano, zmanjšana je tudi možnost napak vnosa. Uporabniki sistema Prinect 2020 bodo predvsem pozdravili izboljšano samodejno planiranje proizvodnje.

Preberi več

Gutenberg z mednarodno različico ERP-sistema

20190909 Gutenberg ERP
Podjetje Gutenberg bo na Labelexpu predstavilo novo mednarodno angleško različico ERP-sistema.
Podjetje Gutenberg se bo na letošnjem sejmu Labelexpo predstavilo na razstavnem prostoru 11F25. Premierno bodo predstavili mednarodno angleško različico ERP-sistema, nove različice informacijskega sistema za vodenje proizvodnje etiket. Predstavlja spletno orientiran sistem, zato je dosegljiv s katerekoli mobilne oziroma računalniške naprave neodvisno od operacijskega sistema (Mac, PC, Linux, Android, iOS). Tehnološko je zgrajen na internetni informacijski tehnologiji, ki jo uporabljajo kompleksnejša podjetja.

Preberi več

OneVision in Cerm v sodelovanju

20190813 Onevision Cerm
Partnerstvo v razvoju rešitev za ozko tračni rotacijski tisk etiket, paket programskih orodij Label Automation Suite avtomatizira tovrstno produkcijo.
Podjetje OneVision Software se je s svojim vmesnikom povezalo s Cerm-ovim informacijskim sistemom za vodenje proizvodnje tiska. Omenjena pridobitev je hkrati temelj za nadaljnje sodelovanje podjetij v razvoju rešitev za avtomatiziran rotacijskih tisk etiket iz ozkih zvitkov.

Preberi več

Sappi in PerfectPattern v sodelovanju

20190722 octoboost
Prva rešitev osnovana na umetni inteligenci podjetja Sappi se imenuje OctoBoost.
Sappi, proizvajalec papirja za tiskarsko industrijo, embalažnega in specialnega papirja, in PerfectPattern, proizvajalec različnih tehnoloških in programskih rešitev, sta sklenila strateško partnerstvo v razvoju rešitev umetne inteligence za dinamično načrtovanje in vodenje tiskarske proizvodnje. Z njimi naj bi ofsetni in digitalni tiskarji privarčevali z manjšo količino makulatur, porabo tiskarskih plošč in manj porabljenega časa za izdelavo tiskovine.

Preberi več

Heidelberg: Nova Web-to-Pack-platforma

20190513 boxuni Heidelberg
Boxuni - platforma za oblikovanje, spletno naročanje in spletni tisk embalaže.
Skupaj s podjetjem Xianjunlong Colour Printing Co. Ltd, kitajskim proizvajalcem embalaže s sedežem v Shenzhen-u, podjetje Heidelberg razvija platformo Web-to-Pack imenovano Boxuni. Ta predstavlja celosten sistem v oblaku za digitalno proizvodnjo embalaže vse od oblikovanja, spletnega naročanja in izvedbe tiska oziroma celostne izdelave te. Prvič so koncept predstavili na dogodku Print China 2019.

Preberi več

Fujifilm: XMF integriran v EFI in Tharstern

20190425 Tharstern MIS
Integracija XMF prinaša višjo produkcijsko učinkovitost z manj proizvodnimi in drugimi povezanimi stroški.
Podjetje Fujifilm Graphic Systems (Evropa) je objavilo integracijo delovnega sistema XMF z informacijskimi sistemi vodenja (MIS) Tharstern in EFI. Integracija uporabnikom zagotavlja bolj celostno vodeno in nadzorovano proizvodnjo, ki posledično prinaša višjo produkcijsko učinkovitost z manj proizvodnimi in drugimi povezanimi stroški.

Preberi več