Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil dva nova digitalna fotoaparata serije PowerShot - S100, zmogljiv, vsestranski in izjemno kompakten fotoaparat, ki fotografom ponuja celovit nadzor in visoko kakovost posnetkov, in SX40 HS, ki se pohvali s 35-kratnim širokokotnim objektivom, popolnoma ročnim nadzorom in s snemanjem filmov v polni visoki ločljivosti Full HD.


PowerShot S100 - popoln nadzor v kompaktnem ohišju
Canon je predstavil PowerShot S100, zmogljiv, vsestranski in izjemno kompakten fotoaparat, ki fotografom ponuja celovit nadzor in visoko kakovost posnetkov. Najbolj napreden PowerShot serije S presega visoke standarde, ki jih je postavil njegov predhodnik, saj ga odlikuje nov Canonov objektiv f/2.0 in izboljšan sistem HS, ki združuje vrhunsko tipalo visoke občutljivosti in najboljše, kar Canon ponuja za procesiranje slik - DIGIC 5.


PowerShot S100 je bil deležen mnogih izboljšav in zdaj predstavlja velik korak naprej za celotno serijo PowerShot S. 24 mm izredno širokokotni Canonov objektiv s 5-kratno optično povečavo ponuja več možnosti, v kombinaciji s pametnim stabilizatorjem slike (Intelligent Image Stabilizer) pa zagotavlja ostre in jasne fotografije ter videe. Funkcija GPS beleži uro in lokacijo vsakega posnetka, snemanje Full HD omogoča izdelavo kakovostnih videov, zmogljiv procesor DIGIC 5 pa ponuja visoke hitrosti slikanja in še boljšo kakovost posnetkov v vseh svetlobnih razmerah. Vse te novosti so integrirane v tankem ohišju, ki ima vsega skupaj 26,7 mm debeline, na voljo pa je v mat črni in titan srebrni barvi.

Sistem HS z DIGIC 5 - nova raven zmogljivosti
PowerShot S100 ima najzmogljivejšo izvedbo sistema HS doslej. Ugled, ki ga ima serija PowerShot S zaradi svojih visokokakovostnih fotografij z malo šuma tudi v slabih svetlobnih razmerah, ohranja z izboljšanim sistemom HS. Ta prinaša optimalno kombinacijo procesorja DIGIC 5 in visokoobčutljivega tipala CMOS velikosti 1/1,7 in ločljivosti 12,1 milijona točk, ki so ga ustvarili na podlagi znanja, pridobljenega s tipalom EOS. Podpira občutljivost ISO 6400 pri polni ločljivosti in z zmanjšanim šumom, zato zagotavlja odlično kakovost posnetkov v vseh pogojih.

DIGIC 5 analizira štirikrat več slikovnih informacij za vsako točko ter posname več podrobnosti in barv kot kdajkoli prej. Hitrost obdelave posnetkov je šestkrat hitrejša od prejšnjega procesorja, zato učinkovitejše upravlja povečano količino informacij, hkrati pa zmanjšuje pojav šumov do 75 odstotkov .

Originalen Canonov objektiv s pametno stabilizacijo slike
PowerShot S100 ima nov visokozmogljiv objektiv, narejen po standardih za Canonove objektive EF. Gre za mejnik v Canonovi optični tehnologiji, 24 mm objektiv ima namreč izredno širok zorni kot za krajinsko fotografijo in 5-kratno optično povečavo za približevanje oddaljenih prizorov ali subjektov. Pri vsem tem ponuja veliko zaslonko f/2.0 in kompaktno obliko.

Sistem Intelligent IS uporablja Canonov učinkovit 4-stopenjski optični stabilizator slike, ki preprečuje stresenost tako fotografij kot video posnetkov Full HD. Ponuja sedem načinov stabilizacije , prepozna okoliščine snemanja in samodejno izbere najbolj prilagojene nastavitve stabilizacije slike. Panning IS je primeren za fotografiranje na dirkališču, saj zagotavlja stabilizacijo samo v vertikalni smeri od smeri gibanja, Macro IS s tehnologijo Hybrid IS pa je primeren za ostre bližinske fotografije. Način Powered IS uporablja Canonovo video tehnologijo za snemanje oddaljenih subjektov z veliko povečavo, način za uporabo stojala (Tripod) pa izključi stabilizacijo, ko je fotoaparat pritrjen na trdno podlago.

Izboljšan nadzor
PowerShot S100 ponuja popolnoma ročen nadzor nastavitev in načinov slikanja. Podpira format RAW in je združljiv s Canonovo programsko opremo Digital Photo Professional, zaradi česar je idealen drugi fotoaparat za lastnike digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov.

Priljubljen obroč Lens Control Ring, sinonim za sodobno serijo PowerShot S, ponuja otipljiv nadzor nastavitev fotoaparata, kot so ostrina in osvetlitev. Uporabnik lahko obroču dodeli nadzor nad različnimi funkcijami, kot so hitrost zaklopa, ISO in zaslonka, ter tako dopušča nastavitve osvetlitve po tretjinskih stopnjah. Gumb Ring Function in vrtljiv gumb Multi-Control je prav tako mogoče dodeliti drugim funkcijam ter tako fotoaparat prilagoditi različnim uporabnikom in njihovim slogom fotografiranja.

Visoka hitrost in enostavna uporaba
S procesorjem DIGIC 5 je PowerShot S100 idealen za snemanje akcijskih posnetkov. Način High-speed Burst HQ je namenjen tako športu kot zabavam, saj naredi hitro zaporedje osmih posnetkov pri polni ločljivosti in s hitrostjo 9,6 posnetka/sekundo. Za povečanje dramatičnosti video posnetkov je na voljo način Super Slow Motion Movie, ki snema s hitrostjo 240 slik/sekundo (QVGA) ali 120 slik/sekundo (VGA).

Za enostavno fotografiranje v vseh razmerah način Smart Auto zagotavlja odlične rezultate z izbiro optimalnih nastavitev na podlagi 32 spremenljivk. Novo večtočkovno uravnavanje beline (Multi-area White Balance) poskrbi za naravnejši videz fotografij z zaznavanjem prizorov, pri katerih sta dva različna vira svetlobe, saj uravna belino, ločeno na več mestih. V primeru fotografiranja portreta z bliskavico v sobi, ki je osvetljena z volframovo žarnico, bo fotoaparat v ozadju uporabil temperaturo beline za volframovo osvetlitev, za ospredje pa temperaturo bliskavice. S tem je zagotovljena naravna barva tako portreta kot ozadja.

Dodatne funkcije
Vgrajen GPS-sprejemnik je primeren za uporabnike, ki želijo zabeležiti lokacijo vsakega posnetka, saj posname čas in kraj snemanja. Poleg tega GPS Logger beleži uporabnikovo pot, ki si jo lahko nato ogledajo s pomočjo priložene programske opreme Map Utility, povezane s spletno storitvijo Google Maps .

Full HD (1080p) video je zajet s 24 slikami/sekundo in stereo zvokom. 5-kratni optični zoom je mogoče uporabljati med snemanjem, za mirnost posnetkov pa skrbita funkciji Dynamic IS in Powered IS. Priključek HDMI-CEC omogoča enostavno prikazovanje videov na združljivem televizijskem sprejemniku z uporabo daljinskega upravljalnika televizorja.

Velik, 7,5 cm LCD-zaslon PureColor II G z ločljivostjo 461.000 točk ponuja visok kontrast in odlično barvno reprodukcijo. Kaljeno steklo na površini omogoča širok zorni kot in neobčutljivost na praske. Novi ročaji spredaj in zadaj omogočajo dober oprijem in rokovanje, zaradi česar je fotoaparat primeren za fotografske navdušence.

Razširite svoje možnosti
PowerShot S100 je združljiv z različnimi Canonovimi dodatki. HF-DC2 je nova zunanja bliskavica, ki dopolnjuje vgrajeno bliskavico. Podvodni fotografiji je namenjeno vodotesno ohišje WP-DC43, ki zagotavlja varen potop fotoaparata do globine 40 metrov, učinkovito pa ščiti tudi pred prahom, umazanijo in poškodbami.

Delite zgodbe na CANON iMAGE GATEWAY
Lastnikom PowerShota S100 je na voljo spletna skupnost za shranjevanje in deljenje fotografij in videov CANON iMAGE GATEWAY. Spletni album CANON iMAGE GATEWAY zagotavlja 2 GB prostega pomnilnika za stotine visokokakovostnih fotografij.

Canon PowerShot S100 - ključne lastnosti:
  • Visokoobčutljivo tipalo CMOS z 12,1 milijona točk (tip 1/1,7)
  • Sistem HS z zmogljivim procesorjem DIGIC 5
  • Izredno širokokotni objektiv 24 mm, f/2.0, 5x povečava. Intelligent IS
  • Nadzorni obroč Lens Control Ring, nadzor šuma in format RAW
  • GPS
  • Full HD, HDMI
  • Velik, 7,5 cm LCD-zaslon
  • Način High-speed Burst HQ
  • Smart Auto, Multi-area WB
  • Dodatno vodotesno ohišje

1 Vir: Canonovo interno testiranje. Primerjava občutljivosti PowerShot S95 in PowerShot S100 pri ISO 1600.
2 Normal IS, Panning IS, Macro IS, Dynamic IS, Powered IS, Dynamic Macro IS, Tripod
3 Google, Google Maps in Google Earth so blagovne znamke podjetja Google Inc.




PowerShot SX40 HS - 35-kratna povečava in izboljšana svetlobna občutljivost
Canon je predstavil tudi zadnjo novost v seriji zmogljivih kompaktnih fotoaparatov z veliko povečavo. PowerShot SX40 HS se pohvali s 35-kratnim širokokotnim objektivom, popolnoma ročnim nadzorom in s snemanjem filmov v polni visoki ločljivosti Full HD. S takšnimi lastnostmi je namenjen fotografom, ki potrebujejo prilagodljivost in nadzor zrcalno-refleksnega fotoaparata ter vsestranskost velike goriščnice v kompaktnem ohišju.


Izvrstna kakovost slike izhaja tudi iz dejstva, da je PowerShot SX40 HS eden prvih modelov PowerShot z novim Canonovim procesorjem DIGIC 5, ki poveča zmogljivost sistema HS in ponuja napredne možnosti snemanja skupaj z videom Full HD (1080p). Izjemen goriščni razpon omogoča preprosto zajemanje kakršnihkoli motivov, od hitrih akcijskih posnetkov do oddaljenih divjih živali ali abstraktnih bližinskih posnetkov. Nova tehnologija inteligentne stabilizacije slike tudi zagotavlja, da so fotografije ostre ter video posnetki natančni in jasni.

Visokozmogljiva ultra povečava
SX40 HS je neverjetno vsestranski, saj zajema bližnje in daljne subjekte z visoko natančnostjo, zahvaljujoč enemu najzmogljivejših objektivov na trgu, narejenem na osnovi Canonovih izkušenj s profesionalnimi objektivi. 35-kratnemu zoom objektivu hitrost in tiho delovanje zagotavljata motorja Ultrasonic in Voice Coil, ki skrbita za to, da se objektiv iz 24 mm širokokotnega objektiva spremeni v teleobjektiv z goriščnico 840 mm. To uporabnikom dopušča tako krajinsko fotografijo kot tudi portrete in slikanje oddaljenih subjektov.

Štiri in pol stopenjski optični stabilizator slike IS je izboljšan z novo tehnologijo Intelligent IS, ki prepozna okoliščine snemanja in samodejno izbere najbolj prilagojene nastavitve stabilizacije slike izmed sedmih možnih . Panning IS, na primer, je vključen, ko s fotoaparatom sledimo dirkalnikom na dirkališču, saj zagotavlja stabilizacijo samo v eni smeri, Macro IS s tehnologijo Hybrid IS pa je primeren za ostre bližinske fotografije. Način Powered IS uporablja Canonovo video tehnologijo za snemanje oddaljenih subjektov z veliko goriščnico, način za uporabo stojala (Tripod IS) pa izključi stabilizacijo, ko je fotoaparat pritrjen na trdno podlago.

Kakovost slike še za razred višje
PowerShot SX40 HS je najnovejši Canonov model s sistemom HS, ki združuje visokoobčutljivo od zadaj osvetljeno tipalo CMOS z 12,1 milijona točkami in najnovejši Canonov procesor z manjšim šumom v vseh razmerah. Slikovni procesor DIGIC 5 ponuja še naprednejšo tehnologijo zmanjševanja šumov s 75 odstotki manj šuma  pri vseh vrednostih ISO. Omogoča naravnejše posnetke brez zamegljenosti, pri tem pa ni potrebna uporaba stojala ali bliskavice. Novo večtočkovno uravnavanje beline (Multi-area White Balance) poskrbi za naravnejši videz fotografij z zaznavanjem prizorov, pri katerih sta dva različna vira svetlobe, saj uravna belino, ločeno na več mestih. V primeru fotografiranja portreta z bliskavico v sobi, ki je osvetljena z volframovo žarnico, bo fotoaparat v ozadju uporabil temperaturo beline za volframovo osvetlitev, za ospredje pa temperaturo bliskavice. S tem je zagotovljena naravna barva tako portreta kot ozadja.

Visoka hitrost za dramatične posnetke
Nov procesor DIGIC 5 podpira visoko hitrost tipala CMOS do te mere, da je hitro zajemanje posnetkov čim bolj učinkovito in kakovostno. Fotografi, ki slikajo hitre akcijske posnetke, lahko izbirajo med polno velikostjo posnetkov in hitrostjo 2,4 posnetka/sekundo do zapolnitve pomnilniške kartice ali med novim načinom High-speed Burst HQ, ki naredi do 8 posnetkov polne ločljivosti s hitrostjo 10,3 posnetka/sekundo.

Mogoče je tudi eksperimentirati s snemanjem filmov Super Slow Motion - to pomeni snemanje v ločljivosti VGA s hitrostjo 120 slik/sekundo (ali z ločljivostjo QVGA pri 240 slikah/sekundo) in predvajanje z običajno, nekajkrat manjšo hitrostjo . Za podporo pri snemanju v nočnih razmerah brez stojala je na voljo način Handheld Night Scene, ki naredi serijo posnetkov z visoko hitrostjo, nato pa pridobljene podatke združi v pravilno osvetljen posnetek z minimalno zamegljenostjo.

Filmi Full HD - preprosto snemanje in deljenje
Namenski gumb za snemanje videa fotografu omogoča, da nemudoma postane snemalec videa, saj preklopi iz foto načina v snemanje videa Full HD (1080p) s 24 slikami/sekundo. Sistema USM in VCM na objektivu omogočata hitro in tiho uporabo povečave in ostrenja med samim snemanjem filma.

Deljenje in obdelovanje posnetkov ne bi moglo biti enostavnejše. PowerShot SX40 HS podpira Applov format iFrame, ki dopušča uvoz in obdelavo filmov v najbolj razširjenih programih, s čimer poenostavlja in pospeši postprodukcijo. Posnetke si lahko ogledate na vrtljivem 6,8 cm LCD-zaslonu PureColor II VA ali jih predvajate na velikem zaslonu prek vgrajenega priključka HDMI. Za upravljanje fotoaparata je mogoče uporabiti daljinski upravljalnik s standardom HDMI-CEC združljivega televizorja.

Ročne nastavitve in podpora ustvarjalnosti
Naprednejši uporabniki lahko izkoristijo možnost popolnoma ročnega nadzora funkcij PowerShota SX40 HS. Vključiti je mogoče prikaz trikov in nasvetov, ki začetnika vodijo skozi različne nastavitve. Način Smart Auto omogoča prepoznavanje 32 različnih prizorov  in samodejno izbere najustreznejše nastavitve za karseda dober posnetek. Tracking AF omogoča sledenje subjektu, ki se giblje znotraj okvira, s čimer zagotavlja ostrino kompozicijam, pri katerih osrednja točka ni na sredini okvira.
Za dodatno ustvarjalnost ima PowerShot SX40 HS različne filtre, kot so ribje oko, žive barve, učinek posterja in miniaturni učinek, ki deluje tudi pri filmih. Učinek otroškega fotoaparata (Toy Camera Effect) daje občutek, da je bil posnetek narejen s kamero luknjičarko (pin-hole camera), z načinom Monochrome pa slika v črno-beli tehniki, sepii ali z modrikastimi toni.

PowerShot SX40 HS je združljiv z bliskavicami Canon Speedlite EX, s svetlobnimi filtri in drugimi dodatki. S tem imajo uporabniki Canonovih kompaktnih kamer dostop do mnogih prednosti sistema EOS, poleg tega pa lahko uporabljajo neverjetno goriščnico objektiva.

Pridružite se skupnosti CANON iMAGE GATEWAY
Lastnikom PowerShota SX40 HS je na voljo spletna skupnost za shranjevanje in deljenje fotografij in videov CANON iMAGE GATEWAY.
Spletni album CANON iMAGE GATEWAY zagotavlja 2 GB prostega pomnilnika za stotine visokokakovostnih fotografij.

PowerShot SX40 HS - ključne lastnosti :
  • 35x širokokotni objektiv z USM
  • Stabilizacija slike (4,5-stopenjska). Intelligent IS
  • Sistem HS (12,1 milijona točk) z DIGIC 5
  • Full HD, HDMI
  • 6,8 cm vrtljiv zaslon LCD, elektronsko iskalo EVF
  • Smart Auto, večtočkovni WB
  • High-speed Burst HQ
  • Ročni nadzor
  • Podpora kompoziciji pri velikih povečavah
  • Bogata dodatna oprema

1 Normal IS, Dynamic IS, Powered IS, Panning IS, Macro IS, Tripod mode, Dynamic Macro IS
2 V primerjavi s prejšnjim Canonovim procesorjem DIGIC 4


 
###


O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si

PR kontakt:
Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 20 81
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dodatne informacije:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:  +386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si