Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil pet novih izjemnih fotoaparatov družin PowerShot in IXUS s sistemom HS, ki združujejo vodilno kakovost slike, izjemno zmogljivost in oblikovanje, ki pritegne pozornost.



Novi PowerShot SX230 HS.

Nova člana družine PowerShot sta modela PowerShot SX230 HS in PowerShot SX220 HS, ki sta popolna sopotnika na potovanjih saj PowerShot SX230 HS vključuje funkcionalnosti GPS za beleženje lokacij, kjer so bile fotografije narejene.

Družini IXUS se je pridružil model IXUS 310 HS, ki nudi izboljšane možnosti intuitivnega upravljanja z dotikom ter 24-milimetrski širokokotni objektiv z najvišjo vrednostjo zaslonke f/2.0. Ponudbo novih modelov dopolnjujeta modni vstopni model IXUS 115 HSter IXUS 220 HS, ki v osupljivem tankem ohišju skriva 24-milimetrski širokokotni objektiv s 5-kratno optično povečavo. Ti fotoaparati prinašajo celo vrsto navdušujočih možnosti, ki zahvaljujoč Canonovemu sistemu HS omogočajo snemanje video posnetkov v visoki ločljivosti Full HD, hitro zaporedno fotografiranje ter izjemno učinkovitost v slabih svetlobnih pogojih.

Zmogljivost brez primere: Sistem HS in objektivi Canon
Vsi novi modeli so opremljeni s Canonovim sistemom HS. Ta združuje izjemno občutljivo tipalo CMOS z ločljivostjo 12,1 milijona točk ter zmogljiv procesor DIGIC.Canonov sistem HS zagotavlja visoko kakovost slike v vseh pogojih - tudi v šibkih svetlobnih razmerah.Uporabniki lahko prelepe fotografije z manj zrnatosti posnetka ustvarijo ne glede na to, kje so - od osupljivih sončnih zahodov na počitnicah do portretov prijateljev med nočnim pohodom po mestu.

Vsi modeli so opremljeni z originalnimi Canonovimi objektivi, ki so razviti v skladu z enakimi standardi za zagotavljanje najvišje kakovosti, ki veljajo pri proizvodnji Canonovih profesionalnih objektivov.Od 24-milimetrskega širokokotnega objektiva z zaslonko f/2.0 v modelu IXUS 310 HS do kakovostne optične povečave v modelu PowerShot SX230 HS, novi modeli uporabnikom zagotavljajo prilagodljivost, potrebno za fotografiranje najrazličnejših subjektov, združeno z visoko kakovostjo in jasno sliko, po kateri slovi Canon.Canonov vodilni optični stabilizator slike preprečuje zamegljene in razmazane slike, ki nastanejo zaradi tresljajev. Še posebej učinkovit je pri veliki povečavi ter pri slikanju v šibki svetlobi, kar uporabnikom omogoča, da tudi brez stativa ustvarijo jasne in podrobne fotografije.

Odlična izkušnja fotografiranja
Novi modeli prinašajo širšo izbiro možnosti za fotografiranje. Tako zagotavljajo popolno platformo za uporabnike, ki želijo eksperimentirati in ustvarjati vrhunske fotografije in video posnetke.

  • Video posnetki v polni ločljivosti Full HD ter optična povečava[i]uporabnikom omogočata, da posnamejo izredno ostre video posnetke.Vmesnik HDMI omogoča predvajanje video posnetkov ali fotografij na združljivem televizijskem sprejemniku visoke ločljivosti brez izgube kakovosti slike.
  • Ustvarjalni filtri fotografijam dodajo novo perspektivo. Med njimi sta tudi učinek ribjega očesa, ki posnema objektiv ribjega očesa, in učinek otroškega fotoaparata, s katerim lahko uporabniki ustvarijo fotografije, podobne posnetkom s starejšimi fotoaparati.Dodatni učinki vključujejo učinek povečanih kontrastov (Poster Effect), učinek miniatur (na voljo pri fotografiranju in video posnetkih), črno-bele posnetke ter fotografije z izredno živimi barvami.
  • Z ročnimi načini[ii]imajo uporabniki nadzor nad hitrostjo in velikostjo zaslonke, kar je še posebej primerno za bolj izkušene uporabnike, ki želijo svojo ustvarjalnost dopolniti z ročnim nadzorom.
  •  Video povzetek (Movie Digest) je možnost, ki pred zajemom fotografije posname do štiri sekunde videa ter te posnetke združi v filmski povzetek dnevnega dogajanja.
  • Način zelo počasnega snemanja video posnetkov prinaša odličen način za upočasnitev hitrih športnih prizorov, s čimer ustvarja občutek dramatičnosti in odlično vzdušje.
  • Zasloni PureColor II G LCD[iii]vključujejo plast kaljenega stekla za večjo vzdržljivost in boljši kontrast pri pregledovanju slik in posnetkov v vseh pogojih.
  • Pametni samodejni način lahko zazna 32 različnih prizorov in samodejno izbere nastavitve, s katerimi bodo uporabniki dosegli najboljše rezultate. To pomeni, da se fotografom ni treba osredotočati na nastavitve in se lahko posvetijo vrhunskim fotografijam ter video posnetkom.
  • Pametni samodejni način za snemanjem video posnetkov[iv]lahko na podlagi 21 spremenljivk prepozna in izbere najboljše nastavitve za snemanje video posnetkov in tako omogoči uporabnikom, da brez truda posnamejo odlične video posnetke.
  • Beleženje lokacije in zapis podatkov GPS[v]prinaša možnost dodajanja lokacijskih informacij fotografijam. Uporabniki si lahko tako po vrnitvi domov ogledajo, kje so bili, ko so posneli fotografije.
  • Uporabniški vmesnik na dotik[vi]zagotavlja popoln nadzor nad delovanjem fotoaparata s preprostimi kretnjami in gibi.
  • Video format iFrame[vii], ki ga je razvilo podjetje Apple, omogoča preprosto uporabo videa na računalnikih uporabnikov.Zasnovan je za video aplikacije na računalnikih Mac in običajnih osebnih računalnikih ter lahko bistveno pospeši postopek uvažanja, urejanja in izmenjave video posnetkov med različnimi platformami in napravami.
  • Hitro neprekinjeno fotografiranje omogoča zajem neprekinjenega zaporedja fotografij, ko uporabnik pritisne na sprožilec, s čimer lahko ujamejo vsak trenutek hitrih prizorov, polnih akcije.
  • Možnost izbire najboljše slike iz zaporedja posnetkov pri hitri hitrosti samodejno izbere najboljšo sliko. Uporabniki tako ne izgubljajo časa s pregledovanjem fotografij in izbiranjem najboljšega prizora.
  • Ročni nočni prizor posname hitro zaporedje fotografij in jih združi v eno samo sliko. Fotografiranje prizorov je tako mogoče tudi v izredno slabih svetlobnih pogojih - brez zamegljene slike in z najboljšo možno osvetlitvijo.

Vrhunsko oblikovanje

Poleg izjemne kakovosti slike vsi modeli nudijo tudi vrhunsko oblikovanje.S prepoznavno eleganco družine IXUS modeli IXUS 310 HS, IXUS 220 HS in IXUS 115 HS izstopajo iz množice, majhno in praktično ohišje modelov PowerShot SX230 HS in PowerShot SX220 HS pa pomeni, da imajo uporabniki na voljo resnično prenosne fotoaparate, ki široko paleto možnosti za fotografiranje združujejo z izjemnimi možnostmi povečave.

PowerShot SX230 HS je na voljo v rožnati, modri, črni in kovinski barvi, PowerShot SX220 HS pa je na voljo v vijolični in sivi barvi.

Ohišje modela IXUS 310 HS je iz nerjavečega jekla in je na voljo v srebrni, rjavi, rožnati in zlati barvi. Pri modelu IXUS 220 HS lahko kupci izbirajo med srebrno, črno in rdečo barvo, modno ohišje modela IXUS 115 HS pa je na voljo v srebrni, sivi, rožnati in modri barvi.

Dodatna oprema
Modeli v novi družini so združljivi s širokim naborom dodatne opreme, ki vključuje torbice in zunanje bliskavice.Z dodatnimi vodoodpornimi ohišji se lahko uporabniki z modeli PowerShot SX230 HS, PowerShot SX220 HS, IXUS 220 HS in IXUS 115 HS potapljajo v globine do 40 metrov, zaradi česar so prava izbira za počitnice in podvodne dogodivščine.Za tiste, ki se raje potapljajo le z masko, je mogoče za modela IXUS 220 HS in IXUS 115 HS kupiti cenovno ugodnejša ohišja, ki nudijo zaščito do globin do 3 metrov.


 ###


O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.

PR kontakt:
Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 20 81
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dodatne informacije:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 32
Faks:+386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si
 


[i]Stereo zvok in optična povečava sta na voljo le na modelu IXUS 115 HS

[ii]Le na modelih PowerShot SX230 HS, PowerShot SX220 HS in IXUS 310 HS

[iii]Izjema je model IXUS 310 HS, ki ima zaslon LCD PureColor II Touch

[iv]Izjema je model IXUS 115 HS

[v]Le na modelu PowerShot SX230 HS

[vi]Le model IXUS 310 HS

[vii]Le na modelih PowerShot SX230 HS, PowerShot SX220 HS in IXUS 310 HS