Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je predstavil novega člana z velikim zoomom v seriji PowerShot. Kompaktni PowerShot SX200 IS ima širokokotni objektiv (28 mm) in 12-kratni optični zoom, poganja pa ga Canonov procesor DIGIC 4, ki zagotavlja hitro delovanje in kakovostne posnetke. Ta fotoaparat z ločljivostjo 12,1 milijona točk je idealni popotniški partner. Filme snema v visoki ločljivosti (720p, 30 slik/s), vgrajen pa ima tudi priključek HDMI za predvajanje na HD-televizijah. Možnost ročnega upravljanja daje uporabnikom popolno ustvarjalno svobodo.



Razvit za potovanja
V klasičnem kompaktnem aluminijastem ohišju črne, modre ali rdeče barve se skriva vrsta funkcij, ki ustrezajo željam popotnikov. Zmogljiv 12-kratni zoom objektiv s širokokotno goriščnico 28 mm upodablja krajinske posnetke in oddaljene subjekte z enako učinkovitostjo. Canonov 4-stopenjski optični stabilizator slike preprečuje zamegljenost posnetkov zaradi tresenja aparata - tudi pri telefoto goriščnicah in v slabših svetlobnih okoliščinah.

Majhne dimenzije, velika kakovost
Visoka ločljivost 12,1 milijona točk dopušča izrezovanje in povečave posnetkov brez izgube podrobnosti. Canonov procesor DIGIC 4 uporablja izboljšane algoritme in natančnejše preračunavanje, zato je PowerShot SX200 IS izjemno odziven, posnetki pa z malo šuma, jasni in barviti.

Inteligentne funkcije za maksimalno ustvarjalnost
Za najboljše rezultate brez posebnega truda skrbi funkcija Smart Auto in izboljšan način Easy. Obema je skupna tehnologija prepoznavanja prizorov, ki podrobno analizira prizor - preverja osvetljenost subjekta, kontrast, oddaljenost in barvni odtenek - in ustrezno prilagodi nastavitve. Fotografi, ki potrebujejo popoln nadzor nad fotografiranjem, lahko preklopijo v popolnoma ročni način upravljanja.

DIGIC 4 poveča zmogljivosti tudi drugim Canonovim pametnim tehnologijam. Izboljšano zaznavanje gibanja in Servo AF preprečujeta zamegljenost subjektov v gibanju, medtem ko i-Constrast posvetli temnejše predele slike, pri tem pa ne preosvetli svetlih področij. Canonova tehnologija prepoznavanja obrazov ima zdaj dodatno funkcijo zaznavanja mežikanja, ki zagotavlja, da bodo portreti vedno uspeli.
Face Self-Timer pa čaka, da se fotograf pojavi v kadru in šele nato sproži.

Filmi v visoki ločljivosti
Za trenutke, ki jih je vredno zabeležiti na videu, je na voljo snemanje v visoki ločljivosti (720p). Vgrajen priključek HDMI omogoča predvajanje filmov neposredno na HD-televizijah.

Velik 3-palčni zaslon LCD omogoča enostavno kadriranje in podroben pregled posnetkov. Pri tem velik vidni kot dopušča, da si posnetke ogleda več ljudi hkrati. Nov uporabniški vmesnik prikazuje trike in nasvete ter omogoča učenje namembnosti posameznih funkcij.

»Kombinacija močnega zooma, visoke ločljivosti in HD-videa je odlika PowerShota SX200 IS, ki je naš najboljši spremljevalec na pustolovščinah,« je dejal Rainer Fuehres, vodja oddelka Canon Consumer Imaging Europe.
  • Kompaktno ohišje, 12-kratni zoom s širokim kotom 28 mm
  • 4-stopenjski optični stabilizator slike
  • 12,1 milijona točk
  • DIGIC 4 za hitro odzivnost, visoko kakovost slik in inteligentne tehnologije
  • Funkcija Smart Auto in tehnologija prepoznavanja prizorov
  • Zamegljenost posnetkov preprečuje s tehnologijami IS, zaznavanje gibanja in Servo AF
  • Enostavnejši posnetki s prepoznavanjem obrazov AF/AE/FE/WB ter z izbiro in sledenjem obrazu, odpravljanjem učinka rdečih oči in funkcijo Face Self-Timer
  • 3-palčni zaslon visoke ločljivosti LCD
  • Filmi visoke ločljivosti (720p) in priključek HDMI
  • Ročni nadzor fotografiranja in način Easy
  • Enostavnejši uporabniški vmesnik s triki in nasveti
  • Klasičen aluminijast videz v črni, modri in rdeči barvi

###
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Več informacij na www.canon.si.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:     + 386 (1) 530 87 32
Faks:    +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.